TÉMA

Orenburská oblast

Voda zaplavila v Rusku tři tisíce domů, Kazachstán evakuoval skoro sto tisíc lidí

Ruská Orenburská oblast se dál potýká s ničivými záplavami. Úřady evakuovaly skoro osm tisíc lidí, zničeny byly téměř tři tisíce domů. Povodně si vynutily evakuaci více než 96 tisíc obyvatel také v sousedním Kazachstánu. Tamní vládce Kasym-Žomart Tokajev mluví o „možná nejhorší katastrofě za více než osmdesát let“, uvedl ruský nezávislý server Meduza.
10. 4. 2024Aktualizováno10. 4. 2024, 13:25|

Několik tisíc obyvatel v ruské Orenburské oblasti muselo kvůli povodním opustit své domovy

V ruské Orenburské oblasti se k pondělku potýká s povodněmi přes šest tisíc obyvatel. Podle hydrometeorologického ústavu má povodeň kulminovat ve středu. Nejhorší situace je v Orsku, v druhém největším městě v oblasti.
8. 4. 2024|

Po silném otřesu v dole na jihu Polska zahynuli čtyři horníci, šest se pohřešuje

V černouhelném dole Zofiówka u města Jastřebje na jihu Polska došlo k silnému otřesu a rozsáhlému úniku metanu. Neštěstí si vyžádalo životy nejméně čtyř horníků, dalších šest se pohřešuje. Informace uvádějí polská média s odvoláním na vlastníka dolu, společnost Jastrzembska Spólka Wenglowa (JSW). Jde o druhé důlní neštěstí v Polsku v tomto týdnu. Nejméně tři lidé přišli v sobotu také o život při výbuchu v dole na měď ve městě Gaj v Orenburské oblasti v ruském Povolží.
23. 4. 2022Aktualizováno23. 4. 2022, 19:15|