TÉMA

Ocelárny

Ostravský výrobce převodovek Gearworks je v insolvenci kvůli válce a drahým energiím

Ostravská strojírenská společnost Gearworks ze skupiny Witkowitz na sebe podala insolvenční návrh. Uvedla v něm, že má více než 200 věřitelů, nedokáže závazkům vůči nim dostát ani pokrýt náklady na provoz závodu. Do problémů se dostala kvůli dopadům války na Ukrajině a zdražování energií. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Na situaci upozornil server Seznam Zprávy.
3. 1. 2023|

Obránce Mariupolu už několik měsíců hledají jejich partnerky. Chceme jen vědět, že jsou naživu, svěřují se

Stovky vojáků, kteří během obléhání Mariupolu jako poslední odolávali ruské okupaci, jsou od obsazení města nezvěstné. Jejich manželky a partnerky proto založily sdružení, které se snaží zjistit, kde se nachází. A najít pomocí úřadů jejich stopy v ruských věznicích. V jejich snažení je čeká těžká cesta s nejistým koncem, kde každý krok intenzivně bolí.
7. 9. 2022|

Rusko má členy Azova za neonacisty, pluk ale prošel reformou a podléhá lustracím

Obránci Mariupolu se ukončením boje v ocelárnách Azovstal dostali z nebezpečí jisté smrti v obklíčení do nebezpečí možné smrti v zajetí Ruskem podporovaných separatistů. Ti mají zájem především o členy pluku Azov, které označují za neonacisty. Azov ale prošel od svého vzniku reformou a národní garda jeho členy lustruje.
18. 5. 2022|

Z oceláren Azovstal v Mariupolu byli evakuováni všichni starci, ženy a děti, uvedl Kyjev

Z oceláren Azovstal v ukrajinském Mariupolu již byli evakuováni všichni senioři, ženy a děti. Na síti Telegram to v sobotu oznámila ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková. Ukrajinská vláda předtím uvedla, že z Azovstalu, který obléhá ruská armáda, se podařilo evakuovat padesát lidí. Ruské ministerstvo obrany následně podle agentury Reuters sdělilo, že operace s cílem evakuovat civilisty z Azovstalu skončila. Podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského bylo z areálu zachráněno více než tři sta civilistů.
7. 5. 2022Aktualizováno7. 5. 2022, 22:21|