TÉMA

Nádorová onemocnění

Na Homolce přibyl přístroj pro šetrnější diagnostiku nádorů. Podle Válka by takových mělo být víc

Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) by měl být v každém městě s fakultní nemocnicí diagnostický přístroj určený hlavně k diagnostice nádorových onemocnění, který kombinuje více vyšetření za „cenu“ jednoho ozáření. Zatím jsou v Česku pouze tři, nejnovější právě zprovoznila pražská Nemocnice Na Homolce.
14. 7. 2023|

Více stimulace a méně destrukce, nastiňuje budoucnost neurochirurgie profesor Netuka

V posledních letech dochází ke zjemnění postupů v neurochirurgii a zpřesnění indikací. V pořadu Události, komentáře to řekl přednosta Neurochirurgické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy David Netuka. V dalších letech se podle něj dá očekávat rozvoj v léčbě nádorů a větší posun k personifikované medicíně.
15. 3. 2023|

Budoucí rektor Adam čelí podezření z úprav obrazových dat u článků

Budoucí rektor Mendelovy univerzity v Brně Vojtěch Adam čelí podezření ze záměrných úprav obrazových dat v publikovaných článcích. Od končící rektorky Danuše Nerudové dostal tři týdny na vysvětlení situace a doložení podkladů, že on nebo jeho kolegové nepodváděli, napsal Deník N. Podle Adama šlo maximálně o technická pochybení či nedopatření, která nic nemění na podstatě publikovaných výzkumů.
22. 10. 2021Aktualizováno22. 10. 2021, 09:22|