TÉMA

Nabíjecí stanice

Biden založil Klimatické sbory, oživil tradici starou devadesát let

Nový program Bílého domu má zapojit mladou generaci do obrany Spojených států před změnami klimatu. Zatím devět tisíc pracovníků podpoří instalaci solárních panelů, obnovu pobřežních mokřadů nebo zateplování domů. Všechny projekty by měly pomáhat Spojeným státům, aby se lépe adaptovaly na klimatické změny.
21. 6. 2024|

Na pražské letiště začaly jezdit trolejbusy, jsou nejdelší v Česku

Pražský dopravní podnik (DPP) zahájil provoz velkokapacitních trolejbusů Škoda Solaris 24 z Nádraží Veleslavín na Letiště Václava Havla. Trolejbusy číslo 59 nahradily autobusovou linku 119. Vozy budou část trasy jezdit připojeny k trolejím a část na baterie. Do tříčlánkového vozu se vejde až 180 cestujících, což je asi o třicet procent více než do původních kloubových autobusů, sdělili představitelé města, DPP a výrobce. Náklady na vybudování infrastruktury byly asi 354,5 milionu korun, nákup vozů vyšel na 623,2 milionu.
6. 3. 2024|

Brno chce mít síť vlastních nabíjecích stanic pro elektromobily. Zatím má první tři

Řidiči elektromobilů si mohou v Brně nabít svá auta na třech nových veřejných nabíjecích stanicích. Ty vybudovaly brněnské teplárny ve spolupráci s městem. Doplní tak zhruba čtyřicítku ostatních stanic, které na území Brna provozují jiné společnosti nebo soukromníci.
16. 9. 2020|