TÉMA

Martin Svozil

Amatérismus, hodnotí odborníci chování Ficovy ochranky

Postup slovenských ochránců premiéra Roberta Fica (Smer) ve středu v Handlové hodnotí řada odborníků na bezpečnost jako chybný, nekoordinovaný až amatérský. Útočník stihl na Fica vystřelit pětkrát během necelých čtyř vteřin. Slovenská policie se k této otázce zatím odmítla vyjádřit. Česká ochranná služba v reakci na atentát zopakuje pravidla a postupy chráněným osobám. Policie také zpřísní bezpečnostní opatření na předvolebních mítincích.
16. 5. 2024|

Ficova ochranka se dopustila chyb, zhodnotili experti

Na místě útoku na slovenského premiéra Roberta Fica ve městě Handlová byli přítomni příslušníci ochranky i bezpečnostních složek. Podle některých expertů však jejich počínání během a po útoku nebylo bez chyb. Postup ochránců nebyl koordinovaný, na místě vznikl chaos a někteří z nich nesledovali svůj určený prostor, zhodnotili.
15. 5. 2024Aktualizováno16. 5. 2024, 00:48|

Postup policie byl velmi dobrý, hodnotí bezpečnostní analytik Foltýn a bývalý operátor URNA Svozil

Policie postupovala při zásahu proti střelci na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy velice rychle a naprosto logicky, shodli se bezpečnostní analytik Otakar Foltýn a bývalý operátor Útvaru rychlého nasazení Policie ČR (URNA) Martin Svozil. Ač je případ takto tragické střelby ve škole v Česku ojedinělý, postup pro podobné situace mají prý bezpečnostní složky důkladně naučený.
21. 12. 2023|