TÉMA

Martin Chlumský

Sokolové zakončili svůj slet hromadnými skladbami

Hromadnými skladbami vyvrcholil sedmnáctý všesokolský slet v Praze. Na fotbalovém stadionu v pražském Edenu během čtvrtečního večera a pátečního odpoledne cvičilo na dvacet tisíc Sokolů, a to všech generací. Zhruba patnáct set jich přijelo za zahraničí – například z USA, Austrálie nebo Ukrajiny. Hromadných skladeb bylo celkem šestnáct. Týdenní akce nabídla také výstavy, koncerty či akrobatická vystoupení v centru Prahy.
před 6 mminutami|

Sokol je organizace mladá duchem i členskou základnou, říká starosta Chlumský

Naším úkolem je představit Sokol jako moderní spolek a slet je pro to obrovskou příležitostí, uvedl v pořadu Události, komentáře člen České obce sokolské, který má na starost marketing a komunikaci, Marek Tesař. Starosta České obce sokolské Martin Chlumský zmínil, že představa, že jde o událost starších lidí, neodpovídá realitě. Více než dvě třetiny naší členské základny mají do šestadvaceti let a dětí do osmnácti let máme skoro padesát procent, podotkl.
včera|

Novým šéfem Sokola bude Chlumský. Na exstarostku se chystá žaloba

Výbor České obce sokolské (ČOS) zvolil podle očekávání do čela Sokola místostarostu Martina Chlumského, který byl jediným kandidátem. Obec povede do sjezdu v roce 2025. Chlumský už dříve uvedl, že cílem Sokola, i jeho osobním cílem, je nyní obnovit důvěru členské základny i veřejnosti. Chce také zajistit zdárný průběh nadcházejícího všesokolského sletu. Dosavadní starostka Hana Moučková v březnu odstoupila v souvislosti s mnohamilionovým podvodem. U ní a jednatele bude ČOS vymáhat škodu, plánuje se také civilní žaloba.
27. 4. 2024Aktualizováno27. 4. 2024, 19:47|