TÉMA

Magistrát města Ostravy

Ostrava potřebuje víc pěstounů. Město chystá „seznamovací akci“

V Moravskoslezském kraji chybí dlouhodobí i přechodní pěstouni. Do nepříznivé situace s pěstounskou péčí se teď vložil i ostravský magistrát. Ten v sobotu ve 13:00 pořádá osvětovou akci, v rámci které se tam lidé mohou potkat s pěstouny a dozvědět se více o jejich práci. V Ostravě je teď zhruba tisícovka pěstounů.
12. 4. 2024|

Ostrava ruší stavební úřady v menších městských obvodech

Ostrava bude mít od 1. července méně stavebních úřadů než teď. Zastupitelé se rozhodli zrušit úřady v malých obvodech, jako je například Stará a Nová Bělá nebo Proskovice. Centralizace úřadů by měla stavební řízení urychlit. Ostravský magistrát se ke kroku rozhodl i kvůli novému stavebnímu zákonu. Celkem bude mít krajské město šest stavebních úřadů – pět ve velkých městských obvodech a jeden na magistrátu.
11. 4. 2024|

V Ostravě je v bytové nouzi až tři tisíce lidí. Město má v plánu postavit další sociální byty

V Ostravě žijí více než tři tisícovky lidí, kteří jsou v bytové nouzi, mezi nimi jsou i stovky dětí. Město se jim od roku 2016 snaží pomoci projekty, při kterých se už podařilo vyčlenit a zabydlet 168 sociálních bytů, a chystají se další. Úspěšnost v udržení bydlení u lidí zapojených do projektů převyšuje 85 procent, řekl primátorův náměstek Zbyněk Pražák (KDU-ČSL). V Ostravě žije necelých tři sta tisíc obyvatel.
20. 4. 2023|