TÉMA

Léčení

Vrchní soud zvýšil mladíkovi trest za vraždu učitele mačetou na čtrnáct let

Za vraždu čtyřiasedmdesátiletého učitele středního odborného učiliště v pražské Michli z loňského března ve středu Vrchní soud v Praze zvýšil Jaroslavu Řehákovi trest o dva roky na 14 let vězení. Potvrdil mu také ambulantní léčení. Rozhodnutí vrchního soudu je pravomocné. Mladík se k činu přiznal, tvrdí, že ho pedagog, na nějž zaútočil mačetou, šikanoval. Řehákův obhájce Martin Pavlík novinářům po vynesení rozsudku řekl, že zváží dovolání k Nejvyššímu soudu.
10. 5. 2023Aktualizováno10. 5. 2023, 16:05|

Vrchní soud potvrdil ženě za vraždu novorozeného syna patnáct let vězení

Za vraždu novorozence z loňského května odvolací Vrchní soud v Praze potvrdil matce patnáct let vězení. Žena se k činu přiznala a uvedla, že ji mrzí. Rozhodnutí je pravomocné. Za vraždu dítěte hrozilo ženě až dvacetileté vězení. Podle soudu však nebyl skutek spáchán nijak výjimečným způsobem, vyšší trest by tak nebyl namístě.
14. 3. 2023|

Ozbrojený muž, který na Úřadu vlády trval na setkání s Babišem, je nepříčetný. Policie případ odložila

Kriminalisté uzavřeli případ listopadového incidentu na Úřadu vlády, kdy se muž ozbrojený nožem a plynovou pistolí pokusil setkat s tehdejším premiérem Andrejem Babišem (ANO). Ze znaleckých zkoumání podle policie vyplynulo, že je muž nepříčetný a kriminalisté ho tak nemohou kvůli jeho psychickému stavu stíhat. Policisté tak navrhli uložení ochranného léčení. Na dotaz ČT to uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Třiatřicetiletý muž se s Babišem nesetkal, ochranná služba ho zadržela poté, co začal být agresivní a chtěl vytáhnout pistoli.
21. 3. 2022|