TÉMA

Lago Maggiore

Na palubě lodě, která se potopila na jezeře Lago Maggiore, byli členové italské a izraelské tajné služby

Byla to tragédie s prvky špionážního thrilleru. Na jezeře Lago Maggiore v Itálii se v neděli za bouře převrátila loď, na níž slavili příslušníci italských a izraelských tajných služeb. Čtyři lidé utonuli.
30. 5. 2023|

Na italském Lago Maggiore se potopila loď s turisty, zahynuli čtyři lidé

Na jezeře Lago Maggiore v Itálii zemřeli v neděli večer čtyři lidé, když se tam v bouři převrátila loď s 24 osobami na palubě. Mezi oběťmi jsou dva příslušníci italských tajných služeb, jeden Izraelec a ruská manželka italského majitele lodi, píší italská média. Příčiny nehody úřady začnou vyšetřovat.
29. 5. 2023Aktualizováno29. 5. 2023, 19:06|

Ve Švýcarsku už je ohrožená víc než polovina původních druhů ryb. Devět z nich vymřelo

Více než polovině původních druhů ryb ve Švýcarsku hrozí vyhynutí nebo již v tamních vodách vyhynuly, ukázal nový výzkum. Na vině jsou znečištění, elektrárny, změna klimatu či šíření nepůvodních druhů.
9. 2. 2023|

Sever Itálie zasáhlo historické sucho. Vyschly řeky, umírá úroda, zvířata žízní

Severní Itálie zažívá v těchto týdnech nejhorší sucho za více než sedmdesát let. Řeky i pole vysychají, snižují se taky zásoby podzemních vod nebo hladiny v přehradách a jezerech. Z Alp už přitom nepřitéká řekami téměř žádná voda a kromě občasných bouřek (doprovázených sice prudkými, ale krátkými dešti) nepadá voda ani z nebe.
12. 7. 2022|

Při pádu kabiny lanovky v Itálii zahynulo čtrnáct lidí

Havárie lanovky v italských Alpách má již 14 obětí, v nemocnici zemřelo devítileté dítě, které tam záchranáři převezli ve vážném stavu. K pádu kabiny došlo na hoře Mottarone u jezera Lago Maggiore v severní Itálii. Pět zemřelých a jedno z raněných dětí pocházelo z Izraele, oznámilo tamní ministerstvo zahraničí. List Corriere della Sera napsal, že při neštěstí zahynul rovněž jeden Íránec. Původně list hovořil o tom, že mezi obětmi neštěstí byli občané Německa.
23. 5. 2021Aktualizováno23. 5. 2021, 23:00|