TÉMA

Josef Urban

Taxíky jako prostředek pro nelegální migraci. Policie podezřívá řidiče Boltu z převážení běženců

Policie v souvislosti se zátahem na Pražském okruhu v minulém týdnu začala prověřovat řidiče přepravní společnosti. Podezřívá ho z organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. České televizi to sdělil mluvčí cizinecké policie Josef Urban. Podle informací ČT se jedná o řidiče společnosti Bolt. Firma zatím o případu nemá informace, manažerka Soňa Stloukalová pouze uvedla, že řidiči Boltu nejsou zaměstnanci firmy. Nejedná se o jediný podobný případ, který cizinecká policie eviduje. Podle Urbana cizinci věří tomu, že vozidla taxislužby policie spíš nezkontroluje.
4. 8. 2023|

Na tenisovém turnaji v Liberci startují dva Rusové. Policie je může vyhostit

Zatímco tenisový turnaj WTA v Praze začal bez hráček z Ruska a Běloruska, kvalifikaci challengeru v Liberci v neděli rozehráli ruští tenisté Kirill Kivatcev a Děnis Klok. Ředitel turnaje Tomáš Trsek pro iDNES.cz uvedl, že pořadatelé po sobotním rozlosování informovali Národní sportovní agenturu a v současnosti spolupracují s cizineckou policií.
30. 7. 2023Aktualizováno30. 7. 2023, 19:52|

Rusové do Česka nesmí, s platným schengenským vízem z okolních států to ale snadno obejdou

Vstup do Česka je už několik dní odepřen všem Rusům s platným schengenským vízem, vydaným jakýmkoli členským státem Evropské unie. Platí to ale jen v případě, že přiletí. Ruští turisté do Česka tak mohou přijet třeba autem přes ostatní státy EU, což připouští i ministerstvo zahraničí. Spousta rusky mluvících turistů je například v Karlových Varech, často však jde o Rusy s německým občanstvím.
28. 10. 2022|