TÉMA

Ivo Rovný

Konec nejistoty v nemocnicích. Zástupci vlády a zdravotníků podepsali dohodu o platech

Zástupci vlády a zdravotníků podepsali dohodu s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, která by měla ukončit prosincový protest lékařů. Jejich krok v některých nemocnicích výrazně omezil provoz, byla odložena plánovaná vyšetření nebo operace. Viceprezident České lékařské komory Jan Přáda po podpisu dohody lékaře v nemocnicích vyzval, aby výpovědi z přesčasové práce stáhli. Někteří ale již prohlásili, že tak navzdory dohodě udělat nehodlají.
8. 12. 2023Aktualizováno8. 12. 2023, 21:03|

Fakultní nemocnice Brno má nového ředitele. Počítá s krizovým řízením, vyhlíží investice

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) jmenoval do funkce nového ředitele FN Brno Iva Rovného. Oficiálně nastoupí v neděli 1. května. Vzhledem k době ekonomických turbulencí je připravený na krizové řízení a úpravu rozpočtu tak, aby odpovídal tomu, že se zvyšují ceny energií, řady dalších vstupů. Zároveň ho čeká několik velkých investic včetně dlouhodobě připravované stavby nové porodnice. Hotová musí být nejpozději do roku 2026.
29. 4. 2022|

Novým ředitelem Fakultní nemocnice Brno bude chirurg Ivo Rovný

Brněnskou fakultní nemocnici povede od 1. května chirurg Ivo Rovný. V tiskové zprávě to uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Rovný působil v posledních patnácti letech na vysokých manažerských pozicích v obou brněnských fakultních nemocnicích. Ve funkci nahradí Jaroslava Štěrbu, který k 30. dubnu rezignoval.
27. 4. 2022|