TÉMA

Gerald Darmanin

V Paříži výbuch poškodil několik domů, jeden se zřítil

V pařížském 5. obvodu zazněl silný výbuch, několik domů bylo vážně poškozeno, zhroutila se budova americké hudební školy. Na místě je cítit plyn, uvedla BFM TV. Podle stanice jsou čtyři lidé v ohrožení života a zraněných je nejméně 37. Pátrání po dvou pohřešovaných bude pokračovat i v noci. Na místě zasahovalo až 325 hasičů, plameny jsou už ale pod kontrolou, uvedl ministr vnitra Gérald Darmanin ve vysílání BFM TV. Město zřídilo středisko pro lidi, kteří se museli evakuovat. Příčina neštěstí zatím není jasná.
21. 6. 2023Aktualizováno21. 6. 2023, 22:46|

Francie potřebuje dělníky, mezery na pracovním trhu chce zaplnit migranty

Francie umožní snadněji získat pracovní povolení migrantům v profesích, kde chybí personál. Dostanou navíc povolení k pobytu. Součástí nového imigračního zákona je ale také rychlejší deportace pro všechny, kteří jsou v zemi nelegálně a spáchají trestný čin.
4. 2. 2023|

Při požáru obytného domu ve Francii zemřelo deset lidí. Polovina obětí jsou děti

Deset lidí, z toho pět dětí ve věku od tří do 15 let, zemřelo při požáru, který propukl v pátek nad ránem v sedmipatrovém obytném domě ve městě Vaulx-en-Velin na předměstí Lyonu, informovaly místní úřady. Čtrnáct lidí utrpělo zranění, čtyři z nich jsou v ohrožení života. Požár byl již uhašen.
16. 12. 2022Aktualizováno16. 12. 2022, 09:59|