TÉMA

Garáž

Lidé otevřou své garáže pro prodej věcí kolemjdoucím. Do akce se zapojuje stále více obcí

Seznámení s novými i starými sousedy a možnost nakoupit dávno zapomenuté poklady. Garážové výprodeje se za třináct let z Černošic, které s akcí v Poberouní začaly, rozšířily i do dalších obcí. Letos garážové výprodeje postupně probíhají na více než dvanácti místech po republice, poprvé například v Jinočanech nebo Kačicích. Tuto sobotu budou konkrétně v Řevnicích, Motole a už zmíněných Kačicích.
12. 4. 2024|

Ústí nad Labem se snaží zachránit problémové lokality. Nemovitosti chce odkoupit

Problémy s nemovitostmi, na které si stěžují lidé, řeší Ústí nad Labem jejich odkupem. Momentálně se chystá koupit ve vyloučené lokalitě bytové domy za sedmdesát miliónů korun. Získat chce také bývalou kolonii garáží, ze které vznikla rozsáhlá černá skládka.
2. 4. 2024|

Ostrov na Karlovarsku chce místo problematických garáží postavit byty. Někteří lidé je ale odmítají prodat

V sedmdesátých letech si je lidé postavili svépomocí, dnes jsou jedním z rizikových míst ve městě. Sto sedm garáží v Ostrově na Karlovarsku chce radnice zbourat a místo nich postavit městské byty. Nejdřív je ale musí vykoupit a s tím ne každý majitel souhlasí. V některých z opuštěných garáží přitom přebývali bezdomovci. Město prostory nejdříve muselo vyklidit. S pracemi pomohli vězni.
14. 2. 2024|

Sazba daně z nemovitosti se zvedne nejméně o 80 procent, další úpravy mohou přidat obce

Do konce ledna mají lidé čas na podání přiznání k dani z nemovitosti. Všem poplatníkům se výrazně zvedne sazba, a to minimálně o 80 procent. A netýká se jen lidí, kteří loni nově získali dům, byt nebo pozemek. Kvůli změnám, které přinesl vládní úsporný balík, jej naopak musejí podat i někteří majitelé, kteří byli v minulosti k dani přihlášeni.
14. 1. 2024|

Stavba pardubického parkovacího domu se částečně zastavila kvůli elektrickému vedení v zemi

Stavební firma přerušila práce na parkovacím domě v Pardubicích. Ten figuruje v aktuální kauze údajného manipulování s veřejnými zakázkami, ale s tím přerušení stavby nesouvisí – je to kvůli vysokonapěťové přípojce v zemi. Ta měla být podle stavební firmy již dávno přeložena, ale není. Investor ujišťuje, že se stavba i tak stihne, městská opozice se však obává zpoždění i možného navýšení nákladů.
30. 11. 2023|

Garáže v Karviné neoprávněně obsazují lidé bez domova

Nepořádek a krádeže opakovaně sužují majitele garáží v karvinském Novém Městě. V několika kójích v ulicích Na Vyhlídce a Olšiny se zabydleli lidé bez domova.
24. 8. 2023|

Noční požár garáží v Náchodě způsobil škodu za sedm milionů korun

Několik jednotek hasičů zasahovalo v neděli večer u požáru garáží firmy s uskladněným materiálem a nákladními vozy v Jugoslávské ulici v Náchodě. U budovy se propadla střecha, škoda byla předběžně stanovena na sedm milionů korun. Nikdo se nezranil, uvedli krajští hasiči na Twitteru. Díky zásahu se jim podařilo uchránit majetek asi za pět milionů korun.
17. 4. 2023|

Potíže Bidena se starými utajovanými dokumenty rostou. Úřady zahájily oficiální vyšetřování

V domě amerického prezidenta Joea Bidena našli pracovníci ministerstva spravedlnosti v závěru minulého týdne další důvěrné vládní dokumenty. Jde o písemnosti z doby, kdy Biden sloužil jako senátor a později jako viceprezident Obamovy administrativy.
24. 1. 2023|

Podezřelí vypovídali, nikdo nechtěl, aby to bylo na něm, vzpomněl šéf týmu, který vyšetřoval metanolovou aféru

Metanolová aféra byla velmi tragickým obdobím, kdy po pozření toxických nápojů zemřelo 48 lidí a přes sto dalších otravu přežilo. Ale byl to také jeden z nejvýznamnějších kriminalistických případů. Podle Martina Baláže, který tehdy vyšetřování vedl, bylo výjimečné, že zadržení lidé většinou policistům vypovídali. Rudolf Fian, který nakonec dostal za namíchání toxické směsi doživotí, však zprvu mluvit nechtěl. Zlom přišel, když se dozvěděl, kolik lidí po vypití metanolu zemřelo.
7. 9. 2022|