TÉMA

Fotožurnalismus

Civilisté ve zbrani, autismus a přistěhovalectví. Nominace World Press Photo 2021 v kategorii Portrét

Polské vojenské tábory pro děti, pocta zdravotníkům a ozbrojování civilistů v USA, také na tato témata se zaměřila porota letošního ročníku World Press Photo. Galerie prezentuje snímky a série, které dosáhly na nominaci v kategorii Portrét. Další soutěžící představí web ČT24 v následujících dnech. O vítězi bude jasno 15. dubna.
13. 3. 2021|

Otrokářství, sektářství a humanitární krize. Nominace World Press Photo 2021 v kategorii Problematika současnosti

Konflikt v Jemenu, hledání Jezídů, hindiustický rasimus a filmový průmysl v Jakutsku, také na tato témata se zaměřila porota letošního ročníku World Press Photo. Galerie prezentuje snímky a série, které dosáhly na nominaci v kategorii Problematika současnosti. Další soutěžící představí web ČT24 v následujících dnech. O vítězi bude jasno 15. dubna.
11. 3. 2021|
Newsroom ČT24

„Ukážeme soudružkám demonstrace.“ Fotoreportéři vzpomínají na rok '89

Fotoreportéři Jan Šibík a Jan Šilpoch stáli v roce 1989 na Národní třídě přímo u davu volajícím po svobodě a chtěli zachytit okamžiky revoluce. Sami přitom nevěděli, jestli se jim podaří včas utéct před obušky. Newsroom ČT24 se s nimi vrátil o tři dekády nazpět. Vracet se bude nově každý týden ve speciálním seriálu Mediální revoluce. Co znamenal revoluční rok pro české novináře? Jak ho prožívali? Co všechno změnil? Víc každou neděli ve 22:02 na ČT24.
7. 9. 2019|