TÉMA

Estakáda

Stavba brněnského okruhu pokročila. Nad Tomkovým náměstím roste dvacetimetrový most

Stavbaři dokončují na brněnském Tomkově náměstí hrubé práce na jednom z mostů mimoúrovňového křížení. Úsek je součástí výstavby velkého městského okruhu. V úseku Žabovřeská se zatím na otevření chystá tramvajový tunel, jen pár metrů od něj v posledních měsících roste také galerie pro autodopravu.
23. 2. 2023|

Na novém úseku D6 u Krupé začala stavba nejdelšího mostu. Potrvá dva roky

Na stavbě dálnice D6 u Krupé začalo zakládání přes osm set metrů dlouhé estakády. Jedná se o jeden z klíčových momentů stavby tohoto úseku dálnice. V provozu by měl být na konci srpna 2024.
2. 8. 2022|

Mezi Ohradou a Palmovkou jenom autobusem. V Praze začala oprava tramvajové trati, potrvá rok

Obyvatelé Prahy se od pondělí na víc než rok musí obejít bez přímého tramvajového spojení mezi Ohradou a Palmovkou. Pražský dopravní podnik (DPP) začne s opravou trati včetně estakády, po které koleje vedou. Rekonstrukce má trvat do května 2023 a stát skoro 240 milionů korun, změnily se kvůli ní trasy osmi tramvajových linek. Místo tramvají pojedou mezi Ohradou a Palmovkou náhradní autobusy.
28. 3. 2022|

Obchvat Krnova se provizorně otevřel, plný provoz začne v prosinci

Řidičům začal sloužit obchvat Krnova na silnici I/57. Zatím ve zkušebním provozu. Na úsek dlouhý sedm kilometrů se řidiči vydali po více než čtyřletém budování. Hotovo mělo být původně letos v únoru.
30. 9. 2021|