TÉMA

Díly

Soud v Brně řeší záměr vyvézt díly pro jaderné zbraně. „Nebyla jsem v obraze,“ hájí se jednatelka firmy

Krajský soud v Brně se začal zabývat případem firmy NRB – New Rock Bits z Turnova, která podle obžaloby chtěla vyvézt do Pákistánu bez povolení díly využitelné k výrobě jaderných zbraní. Obžalobě kromě firmy čelí i její jednatelka ruského původu Irina Iščuková. Žena vinu popřela. Uvedla, že „nebyla v obraze“, co se týče tohoto obchodu. Soud pokračuje výslechem svědků, pokračovat v dokazování bude i v úterý. Obžalované hrozí za pokus zločinu porušení předpisů o kontrole vývozu zboží a technologií dvojího užití až osm let vězení.
29. 1. 2024Aktualizováno29. 1. 2024, 12:37|

Na brněnském Automotodromu stojí desítky nových aut. Čekají na díly

Seznam míst, kde automobilka Škoda skladuje vozy nedokončené kvůli nedostatku dílů, se rozšířil o brněnský Masarykův okruh využívaný pro automobilové závody. Další plochy jsou v Přerově nebo na letišti v Hradci Králové.
24. 11. 2022|

Na letištích parkují tisíce nedokončených aut. Chybí jim součástky

Automobilce Škoda Auto opět chybí součástky. Nemůže tak prodat přes dvacet tisíc téměř dokončených vozů. Auta skladuje na letištích a dalších plochách a ruší směny.
4. 10. 2022|

V automobilce Hyundai se kvůli nedostatku dílů zastavila výroba

V automobilce Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku se na jeden den zastavila výroba. Důvodem je výpadek dílů. Zaměstnanci vynechají tři směny.
22. 3. 2022Aktualizováno22. 3. 2022, 12:32|

Škoda kvůli chybějícím dílům omezí výrobu, Prazdroj odmítne ruské objednávky

Na ruský vpád na Ukrajinu reaguje české „rodinné stříbro“. Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto od tohoto týdne omezí výrobu, protože se potýká s nedostatkem dodávek dílů od několika lokálních dodavatelů z Ukrajiny, což má dopad na určité modely vozů. Plzeňský Prazdroj oznámil, že nebude přijímat žádné objednávky z Ruska ani Běloruska.
1. 3. 2022Aktualizováno1. 3. 2022, 18:53|