TÉMA

Dalibor Horák

Mohelnice přišla o záchrannou službu, nemá pro ni vyhovující prostory. Město hledá nové

Posádka Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje (ZZS) se z Mohelnice přesunula do Šumperka. Dojezdové časy se tak prodloužily. Místo ní vyjíždí posádky z Litovle, Zábřehu a Uničova. Do konce února sídlila v prostorách lékařského domu, ty už ale záchranářům nevyhovovaly. Vedení města se teď snaží najít pozemek pro výstavbu nové základny.
12. 3. 2024|

Dopravu v Olomouckém kraji přebírá po Záchovi hejtman Suchánek

Dopravu v Olomouckém kraji, která spadala pod bývalého hejtmanova náměstka Michala Záchu (dříve ODS) obviněného v kauze nezákonného ovlivňování dopravních staveb, bude mít na starost hejtman Josef Suchánek (STAN). Dohodli se na tom zástupci krajské koalice, kterou tvoří Piráti, STAN, Spojenci-Koalice pro Olomoucký kraj a ODS. O tom, kdo z ODS nahradí Záchu v krajské radě, by mělo být rozhodnuto do poloviny příštího týdne.
24. 11. 2023|

V prostějovské nemocnici by měla vyrůst infekční klinika. Krajští zastupitelé schválili přípravu projektu

Olomoucký kraj plánuje postavit v areálu prostějovské nemocnice infekční kliniku za více než šest set milionů korun. Krajští zastupitelé na svém zasedání schválili přípravu projektu. Stávající budova je už zastaralá. Tamní infekční oddělení bylo ještě nedávno jediným podobným zařízením v kraji.
20. 2. 2023|

Nemocnice ve Šternberku otevřela nový pavilon interny. Stál 260 milionů korun

Více prostoru, moderní vybavení i lepší zázemí poskytuje pacientům a lékařům nový interní pavilon v Nemocnice AGEL ve Šternberku. Stavba zabrala třicet měsíců a stála bezmála 260 milionů korun. Otevřen byl sice už ve středu, plně však začne sloužit pacientům od konce letošního léta, sdělila ředitelka šternberské nemocnice Katarína Bučková.
15. 6. 2022|

Piráti, STAN, Spojenci a ODS se v Olomouckém kraji dohodli na memorandu o koalici

Zástupci Pirátů, STAN, Spojenců –⁠ Koalice pro Olomoucký kraj a ODS se v neděli v Olomouci dohodli na návrhu memoranda o vytvoření krajské koalice. Návrh projednají orgány stran, a pokud ho schválí, tak bude memorandum připraveno k podpisu v pondělí odpoledne. Po večerní schůzce to oznámil lídr Pirátů a STAN Josef Suchánek.
11. 10. 2020|

Jednání v Olomouckém kraji začalo bez vítězného ANO. O koalici rozhodne postoj ODS

Spojenci –⁠ Koalice pro Olomoucký kraj zahájí jednání o vytvoření koalice v Olomouckém kraji s uskupením Piráti+STAN a ODS, tedy bez vítězného ANO. Hnutí ve volbách získalo více než 27 procent, Spojenci skončili až na třetím místě se ziskem 18,43 procenta hlasů. Vyjednávat budou právě s Piráty a STAN, kteří získali 19,51 procenta a skončili druzí, a také s ODS, kterou ve volbách podpořilo asi 10 procent voličů.
3. 10. 2020Aktualizováno4. 10. 2020, 16:03|

Je třeba pomoci severu a zakročit proti obchodu s chudobou, říkají lídři v Olomouckém kraji

V Olomouckém kraji žije čtvrté nejstarší obyvatelstvo v České republice, už od roku 2006 je v regionu více seniorů než dětí. Stárne hlavně sever kraje, Jesenicko a okolí. S tím souvisí i vyšší poptávka po různých sociálních službách. Také těmto tématům se věnovali volební lídři v Olomouckém kraji v předvolební debatě, která se zabývala právě sociální oblastí.
19. 9. 2020|

Z koronakrize bychom se měli proinvestovat, ale smysluplně, shodují se lídři v Olomouckém kraji

Většina lídrů stran v Olomouckém kraji se před volbami do krajského zastupitelstva shoduje na tom, že výpadky v příjmu kvůli koronakrizi pomůžou vyřešit investice. Ty by však měly být smysluplné. Někteří si myslí, že by měl krajům více pomoci stát. Situaci v souvislosti s covidem-19 hodnotí v regionu jako dobrou, většina i vítá zřízení krizového štábu, o kterém v pátek informoval premiér Andrej Babiš (ANO).
18. 9. 2020|