TÉMA

Chatbot

Když není svěcená voda, křtěte limonádou, doporučoval AI kněz. Tvůrci mu sebrali kolárek

Nově vytvořená umělá inteligence, která měla reagovat na otázky věřících, musela být „zbavena kněžství“. Stroj totiž odpovídal natolik kontroverzně, že z něj jeho autoři udělali jen amatérského teologa.
29. 4. 2024|

Můžete podávat sýr ohlodaný krysou, radí newyorským podnikatelům AI. Město ji odmítá vyřadit z provozu

Vedení města New York odmítá vyřadit z provozu svůj chatbot podporovaný umělou inteligencí (AI) poté, co se ukázalo, že uživatelům poskytuje nepravdivé informace o právních předpisech. Informovala o tom agentura AP, podle níž oficiální asistent pro podnikatele v některých případech nabádá k porušování zákonů.
5. 4. 2024|

Počet kybernetických útoků v Česku se zdvojnásobil, upozornil NÚKIB

Národní úřad pro kybernetickou bezpečnost (NÚKIB) loni evidoval rekordní počet kybernetických útoků, a to 262. Oproti roku 2022 se 146 útoky to byl skoro dvojnásobek. Příčinou nárůstu jsou především opakované vlny takzvaných DDoS útoků vedené proruskými skupinami hackerů. NÚKIB o tom informoval na webu. V kybernetickém prostoru odrážela řadu útoků také armáda, Velitelství informačních a kybernetických sil podle informací na jeho sociální síti řešilo loni přes 207 tisíc událostí.
31. 1. 2024Aktualizováno31. 1. 2024, 12:03|
Doporučujeme

Jak zničit lidstvo? Vědci ošálili umělé inteligence, dostali z nich zapovězené odpovědi

Američtí počítačoví experti přišli se snadným způsobem, jak přimět ty nejpoužívanější umělé inteligence, aby poskytovaly zapovězené rady, které běžně šířit nemohou. Podle autorů nové studie je metoda tak primitivní, že je téměř podivné, že ji nikdo neobjevil už dříve.
3. 8. 2023|

Google zapojí umělou inteligenci do svých produktů. Míří i do souboje s Microsoftem

Společnost Google ze skupiny Alphabet integruje generativní umělou inteligenci do vyhledávání a dalších klíčových produktů. Na vývojářské konferenci Google I/O 2023 to ve středu řekl šéf firmy Sundar Pichai. Firma doufá, že se jí podaří vyvolat u zákazníků stejné nadšení, jaké v posledních měsících vzbudilo včlenění umělé inteligence do konkurenčního vyhledávače Bing od společnosti Microsoft, připomíná agentura Reuters. Google svého chatovacího robota Bard zpřístupní ve 180 zemích.
10. 5. 2023Aktualizováno10. 5. 2023, 22:21|

Flirtující chatbot má v Itálii utrum. Regulátoři se obávají, že zneužívá informace

Umělé inteligence se vlamují do stále více oborů, včetně role sexuálně flirtujících diskuzních programů. Jeden z těch nejoblíbenějších teď zřejmě překročil hranice;  italský regulátor zakázal činnost vztahové aplikaci Replika.
13. 2. 2023|

Zuckerberg vykořisťuje lidi a je mu to jedno, řekl chatbot společnosti Meta

Chatovací robot americké společnosti Meta Platforms řekl o zakladateli podniku Marku Zuckerbergovi, že vykořisťuje lidi. Na dotaz reportéra britské stanice BBC odpověděl nový automat, že zakladatel firmy, která se dříve jmenovala Facebook, své kroky dělá pro peníze a přispívá k rozdělování společnosti. Firma reagovala s tím, že jde pouze o prototyp. Chatovací automat je podle ní jinak schopný bavit se téměř o čemkoliv, protože využívá umělou inteligenci.
11. 8. 2022|