TÉMA

Bezpečnostní rámy

Střelce je třeba včas rozpoznat, psychotesty ano, omezení zbraní ne, zaznělo v debatě politiků

Střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy otevřela debatu o ochraně měkkých cílů a tuzemské zbraňové legislativě. Tu hosté Událostí, komentářů převážně považují za kvalitní, prostor vidí pro důslednější psychologické testování držitelů zbraní. Preventivní opatření jsou složitá, potenciálního osamělého střelce ale lze včas zachytit, zaznělo v diskuzi.
5. 1. 2024|

Plošné kontroly u vstupů na Pražský hrad skončily. Dál budou jen namátkové

V pondělí v poledne začaly od vstupů na Pražský hrad mizet bezpečnostní rámy, kterými do té doby musel projít každý, kdo přicházel. U každého vstupu zůstal jen jeden rám, policie si nyní namátkově vybírá, kdo jimi projde. Ukončení plošných kontrol oznámil s krátkým předstihem prezident republiky Petr Pavel, očekává, že se před Hradem přestanou vytvářet dlouhé fronty. Podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) představovaly i fronty bezpečnostní riziko.
17. 4. 2023Aktualizováno17. 4. 2023, 23:27|

Kontroly na Pražském hradě se změní. Jasno má být koncem příštího týdne

Otevřený, čistší, možná s novými cestami a bez některých plotů. To jsou první představy architekta Josefa Pleskota o možných úpravách areálu Pražského hradu. Architekt už má za sebou úvodní jednání s prezidentem Petrem Pavlem. Shodují se třeba v tom, že Hrad má být středem Česka, a je také nutná změna současných bezpečnostních kontrol. Podle zjištění ČT se nynější opatření mají změnit.
9. 4. 2023|

Bezpečnostní rámy pomáhají policistům zastavit ujíždějící auto. Manévry trénovali v USA

Policistům při zásazích proti ujíždějícím řidičům výrazně pomáhají bezpečnostní rámy na autech. Jednak je díky nim dokážou vytlačit ze silnice nebo jim zabrání v další jízdě. Policejní prezidium teď dokončuje poslední výcviky. Do nich se promítají i zkušenosti českých instruktorů, kteří absolvovali kurzy v USA.
30. 8. 2021|