TÉMA

Bennie Thompson

Trump se snaží žalobou zablokovat obsílku, která požaduje jeho výpověď k útoku na Kapitol

Bývalý americký prezident Donald Trump podal žalobu na výbor americké Sněmovny reprezentantů vyšetřující útok na Kapitol z 6. ledna loňského roku. Snaží se tak zablokovat předvolání, které požaduje, aby do 14. listopadu vypovídal pod přísahou. Informovala o tom agentura AP.
12. 11. 2022|

Vyšetřovací výbor si předvolá Trumpa, aby podal svědectví kvůli útoku na Kapitol

Výbor americké Sněmovny reprezentantů vyšetřující loňský útok na Kapitol si předvolá bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Někdejší republikánský šéf Bílého domu má před komisí podat svědectví v souvislosti s událostmi z 6. ledna 2021, při nichž dav jeho příznivců zaútočil na budovu amerického Kongresu v den potvrzování výsledku prezidentských voleb. Trump v reakci označil výbor za fiasko.
13. 10. 2022Aktualizováno13. 10. 2022, 23:55|

Trumpovi spolupracovníci musí vypovídat o vpádu do Kapitolu

Zvláštní výbor americké Sněmovny reprezentantů vyšetřující lednové povolební násilnosti v sídle Kongresu žádá o svědectví další blízké Trumpovy spolupracovníky. Mezi nově předvolanými jsou bývalá mluvčí Bílého domu Kayleigh McEnanyová nebo exprezidentův poradce Stephen Miller. Soud zároveň rozhodl, že kongresový výbor má právo získat přístup k některým záznamům z Bílého domu z doby, kdy byl Trump ve funkci, informovala agentura Reuters.
10. 11. 2021|