TÉMA

Alec Baldwin

Nabila Baldwinovi revolver ostrými. Zbrojířka má strávit 18 měsíců ve vězení

Hannah Gutierrezová-Reedová, která dohlížela na bezpečnost zbraní při natáčení westernu Rust, půjde na osmnáct měsíců do vězení, rozhodl v pondělí soud v Santa Fe. Porota již v březnu uznala ženu vinnou ze zabití kvůli tomu, že omylem nabila ostrými náboji zbraň, ze které vystřelil herec Alec Baldwin během natáčení v Novém Mexiku. Při nehodě v roce 2021 přišla o život dvaačtyřicetiletá kameramanka Halyna Hutchinsová.
15. 4. 2024|

Zbrojířka z filmu Rust je vinna z neúmyslného zabití. Její „ruská ruleta“ vyšla na Aleca Baldwina

Porota v Novém Mexiku shledala vinnou z neúmyslného zabití Hannah Gutierrezovou-Reedovou. Ta jako zbrojířka dohlížela na bezpečnost během natáčení westernu Rust, při němž v roce 2021 přišla o život kameramanka. Zabil ji výstřel ze zbraně, kterou měl v tu chvíli v rukou herec Alec Baldwin. Baldwin je obviněn rovněž z neúmyslného zabití, soud ho ještě čeká.
7. 3. 2024|

Smrtelný výstřel před soudem. Obvinění z neúmyslného zabití čelí herec Baldwin i zbrojířka

V roce 2021 při natáčení westernu Rust došlo ke smrtelnému výstřelu. Ani o víc než tři roky později není jasno, kdo může za smrt kameramanky snímku. Žalobě nyní před soudem čelí zbrojířka Hannah Gutierrezová-Reedová, zatímco její právník ji označil za obětního beránka tragédie. Trest za neúmyslné zabití hrozí stále rovněž herci Alecu Baldwinovi, který zároveň western dotočil coby jeho hlavní hvězda.
23. 2. 2024|

Prokuratura stáhla obvinění z neúmyslného zabití vůči herci Baldwinovi

Prokuratura v americkém státě Nové Mexiko stáhla obvinění vůči herci Alecu Baldwinovi v souvislosti se zabitím kameramanky Halyny Hutchinsové při natáčení westernu Rust v roce 2021, píše agentura Reuters. Pětašedesátiletý Baldwin byl letos v lednu obviněn z neúmyslného zabití. Stíhání druhé obviněné v případu pokračuje.
20. 4. 2023Aktualizováno21. 4. 2023, 05:40|

Baldwin se vrátil do filmu Rust, na rozhodnutí v případě zastřelené kameramanky ještě čeká

Štáb westernu Rust, včetně režiséra Joela Souzy a představitele jedné z hlavních rolí Aleca Baldwina, se vrátil k natáčení snímku. Filmování před osmnácti měsíci přerušila tragická událost, kdy ostrý náboj vystřelený ze zbraně, s níž v tu chvíli manipuloval Baldwin, smrtelně zranil kameramanku. Poraněn byl i režisér. Baldwin, jenž je rovněž koproducentem chystaného nízkorozpočtového westernu, se vrací na plac dva týdny před začátkem soudního projednání v Novém Mexiku. Během něj se rozhodne, zda herec stane před soudem kvůli obvinění z neúmyslného zabití.
20. 4. 2023|

Baldwinovi už za smrtící výstřel při natáčení hrozí jen 18 měsíců vězení

Prokuratura v americkém státě Nové Mexiko zmírnila obžalobu, které čelí herec Alec Baldwin v souvislosti se zastřelením kameramanky při natáčení v říjnu 2021. Nyní mu v případě odsouzení hrozí maximálně 18 měsíců vězení, zatímco s původní obžalobou se pojil minimálně pětiletý trest, informoval deník The New York Times (NYT).
20. 2. 2023|

Americká prokurátorka obžalovala herce Aleca Baldwina z neúmyslného zabití

Okresní prokurátorka ve státě Nové Mexiko na jihozápadě USA ve čtvrtek obžalovala amerického herce Aleca Baldwina z neúmyslného zabití. Herec v roce 2021 smrtelně postřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou během natáčení westernu Rust.
19. 1. 2023|

Baldwin podal žalobu na zbrojířku a další členy štábu kvůli smrti kameramanky

Americký herec Alec Baldwin v pátek podal žalobu na zbrojířku a další tři členy štábu v souvislosti se smrtí kameramanky Halyny Hutchinsové. Tu Baldwin zastřelil loni v říjnu při natáčení westernu Rust v Novém Mexiku. Podle agentury AP herec uvedl, že chce očistit své jméno.
12. 11. 2022|

Baldwin uzavřel dohodu s rodinou zastřelené kameramanky, vrátí se na plac

Herec Alec Baldwin a producenti westernu Rust uzavřeli dohodu s rodinou kameramanky Halyny Hutchinsové, kterou Baldwin loni zastřelil během natáčení tohoto filmu. Prokurátorka uvedla, že urovnání nebude mít žádný vliv na její rozhodnutí, zda v tomto případě vznese trestní obvinění.
6. 10. 2022|

Baldwin musel stisknout spoušť, jinak by zbraň nevystřelila, tvrdí FBI

Herec Alec Baldwin musel stisknout spoušť zbraně, která loni při natáčení filmu Rust zabila kameramanku Halynu Hutchinsovou. K takovému závěru podle webu ABC News dospěl americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI).
14. 8. 2022|

Nestiskl jsem spoušť, tvrdí Baldwin. Neví prý ani, jak se do zbraně dostal ostrý náboj

Americký herec Alec Baldwin prohlásil, že nezmáčkl spoušť pistole, kterou držel při natáčení westernu Rust. Kulka, jež vyšla z této zbraně, během natáčení usmrtila hlavní kameramanku Halynu Hutchinsovou a zranila režiséra snímku Joela Souzu. Herec také prohlásil, že nemá tušení, jak se ve zbrani ocitl ostrý náboj.
2. 12. 2021|

Baldwin podle nové žaloby vystřelil při natáčení bezdůvodně

Americký herec Alec Baldwin čelí další žalobě kvůli neúmyslnému zastřelení kameramanky Halyny Hutchinsové při natáčení filmu Rust z minulého měsíce. Podle jedné z členek štábu vystřelil ze zbraně bezdůvodně, jelikož scéna, kterou se chystal natáčet, použití pistole nepředpokládala.
18. 11. 2021|

Na Baldwina a další filmaře míří žaloba kvůli neúmyslnému zastřelení kameramanky

Člen štábu z natáčení filmu Rust ve středu podal žalobu na herce Aleca Baldwina, který minulý měsíc nechtěně zastřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou. Baldwin a další filmaři se podle něj dopustili zabití z nedbalosti, informovala agentura Reuters.
11. 11. 2021|

Smrt kameramanky při natáčení snímku Rust otevřela diskuzi, zda se mají při filmování používat zbraně

Těsně před tragédií v Novém Mexiku nacvičoval herec Alec Baldwin střelbu přímo proti kameře. V údajně vybité zbrani byl ale projektil. Vyplývá to z vyšetřování smrti kameramanky Halyny Hutchinsové. Série chyb, nedostatečně přísných pravidel a nešťastných okolností při filmování snímku Rust otevřela debatu o používání palných zbraní před kamerou.
26. 10. 2021|

Alec Baldwin nešťastnou náhodou zastřelil při natáčení kameramanku, postřelil režiséra

Při natáčení westernu Rust americký herec Alec Baldwin zřejmě nešťastnou náhodou zastřelil hlavní kameramanku a postřelil režiséra filmu Joela Souzu. Podle vyšetřovatelů střílel ze zbraně, která sloužila jako rekvizita,  informoval s odvoláním na policii server Variety. Baldwin už po výslechu opustil policii, žádné obvinění proti němu nebylo vzneseno. Na Twitteru napsal, že ho tragédie silně zasáhla.
22. 10. 2021Aktualizováno22. 10. 2021, 21:10|