TÉMA

Petr Macinka

Šlachta bude kandidovat do Senátu. S Motoristy Přísaha míří k evropským volbám

Předseda hnutí Přísaha a bývalý policista Robert Šlachta plánuje na podzim kandidovat do Senátu na Břeclavsku. V čele evropské kandidátky bude mít Přísaha spolu s uskupením Motoristé sobě závodníka Filipa Turka. Memorandum o společném postupu a koalici pro volby do Evropského parlamentu Šlachta podepsal s předsedou Motoristů Petrem Macinkou. Mluvčí bývalého prezidenta Václava Klause bude na kandidátní listině trojkou, dvojkou bude jihočeská lídryně Přísahy Nikola Bartůšek. Na kampaň, kterou hodlají spustit dva měsíce před hlasováním, tedy v dubnu, chce Macinka vybrat deset milionů korun.
29. 1. 2024|

Třicítku ve městě prosazuje podle Macinky zelená bojůvka. Bylo by čistší ovzduší a méně hluku, oponuje Žaloudek

Rychlostní omezení na třicet kilometrů za hodinu zavádí některá města v západní Evropě. Ke snížení rychlosti se už připojila Paříž, Brusel, Helsinky nebo Stockholm, další velká města omezení chystají. V Praze a v Brně toto požadují někteří aktivisté, od třicetikilometrové rychlosti si slibují vyšší bezpečnost a nižší emise. V pořadu Události, komentáře debatovali o tématu Eva Tylová (Piráti), Matěj Michal Žaloudek (Zelení), Marek Benda (ODS) a Petr Macinka (Motoristé sobě).
7. 4. 2023|

Žalobci jako nedůvodné odložili trestní oznámení na Rychetského za jeho výroky o Klausovi

Trestní oznámení na Pavla Rychetského kvůli jeho výrokům o údajném napojení exprezidenta Václava Klause na Rusko bylo nedůvodné. Státní zastupitelství případ ukončilo, aniž by se věcí zabývala policie. Pro Českou televizi to uvedl Tomáš Svoboda z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2. Trestní oznámení na předsedu Ústavního soudu podal na jaře Petr Macinka, mluvčí Institutu Václava Klause. Podle Macinky se Rychetský dopustil pomluvy a křivého obvinění.
23. 8. 2022|

Bývalý prezident Klaus je opět v nemocnici. Vrátil se na doléčení potíží

Bývalý prezident Václav Klaus byl opět hospitalizován. Do Ústřední vojenské nemocnice se ve čtvrtek vrátil kvůli doléčení předchozích potíží. Informaci serveru Blesk.cz ČTK potvrdil Petr Macinka z Institutu Václava Klause. Očekává, že exprezident v nemocnici zůstane několik dní.
23. 9. 2021|

Zemanův zdravotní stav není podle premiéra vážný. Exprezident Klaus by mohl opustit nemocnici v pátek

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana není vážný, jeho nemocniční pobyt vzešel z konzultace s lékaři. Rádiu Impuls to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) Zeman nastoupil v úterý, aniž by to Pražský hrad zdůvodnil. V péči stejné nemocnice je i exprezident Václav Klaus. Opustit by ji podle mluvčího mohl na konci týdne.
15. 9. 2021Aktualizováno15. 9. 2021, 18:21|