Rozumní k tématu Místní rozvoj a dotace z EU

Dotace z EU pokřivují rozvoj. Jsou nyní jakýmsi bičem na neposlušné státy a jejich občany. Jsou zdrojem korupčních jednání úředníků.

Dotace z EU pokřivují rozvoj. Jsou nyní jakýmsi bičem na neposlušné státy a jejich občany. Jsou zdrojem korupčních jednání úředníků. Kolik nesmyslných projektů je opatřeno financováním z peněz EU. Přitom to jsou i peníze z našich zdrojů, které jsme poslali do společné kasy EU. Místo, aby se financovala oprava silnic nižších tříd, které mnohdy připomínají spíš oraniště, tak se financují nesmyslně umístěné rozhledy, z kterých není vidět nikam. To vše je ještě i ve své nesmyslnosti dobré.

Co je však zhoubné, jsou ta různá školení a kurzy pro různé i neziskové organizace a ekoteroristické spolky, které ve svém důsledku občanům ČR škodí. Místo aby peníze z EU pomáhaly stavět silnice, dálnice a železniční koridory, tak mnohdy plynou zcela neúčelně do zbytečností a co je ještě horší, do kapes úředníků ROP a krajských politiků napříč politickým spektrem. Rozumní zruší ministerstvo pro místní rozvoj, které je pouze převodovou pákou penězovodu dotací z EU.