TÉMA

Zmražení

Zmrazením majetku pokračuje spor s ruskou firmou. Nájemníci mohou zůstat v bytech, skončí ale hotovostní platby

Zmrazením majetku napsala česká vláda další kapitolu sporu s ruským Podnikem pro správu majetku v zahraničí (Goszagransobstvennosť). Ten v Česku spravuje budovy vlastněné ruským státem. V minulosti od něj začalo Česko vymáhat nájemné za pozemky, na nichž budovy stojí. Nynější zmrazení majetku se dotkne i nájemníků. Ti musí nově platit nájemné výhradně bezhotovostně, a budou-li chtít od vlastníka objektů například něco opravit, bude k tomu nutný souhlas české strany.
16. 11. 2023|

Kabinet připravuje zákon, který pomůže zabavit peníze nejasného původu

Vláda ve středu rozhodla o přípravě opatření proti legalizaci peněz přes takzvané průtokové účty. Podle policie skrze ně v minulých letech posílaly dále do světa miliardy korun zejména firmy ze zemí bývalého Sovětského svazu. Současná legislativa totiž neumožňuje tyto finance zmrazit. Kabinet proto navrhne zákon, který by dal soudům pravomoc tyto peníze nejasného původu zabavit.
23. 8. 2023|

Fenomén posmrtného zmražení přilákal první Čechy. Věří ve své oživení

Kryoprezervace, posmrtné hluboké zmrazení člověka, který věří, že medicína a technologie v budoucnu dokáží přispět k jeho oživení a zpětnému ozdravení, získává stále nové příznivce. Zákrok plánuje i jeden z prvních Čechů a u americké společnosti Cryonics Institute platí členství, aby až nastane jeho smrt, mohl tento proces podstoupit. Nová epizoda Bilance s podtitulem Věčný život má premiéru na ČT1 v pondělí 7. listopadu ve 22:00.
6. 11. 2022|

Úřady prověřují nemovitosti napojené na Rusko. Zkoumají i hotely v Karlových Varech

České ministerstvo financí nepřestává pátrat po nemovitostech, které patří ruským podnikatelům napojeným na režim prezidenta Vladimira Putina. Úřad se kromě jiného zaměřuje na domy v lázeňských městech. Sankce přijímané kvůli ruskému vpádu na Ukrajinu by se mohly vztahovat na některé hotely.
1. 4. 2022|