TÉMA

Výstaviště Flora

Letní Floru Olomouc zrušila inflace. Brány výstaviště se ale otevřou na podzim i na jaře

Každoroční floristická výstava Letní Flora Olomouc letos neproběhne. Vedení se tak rozhodlo kvůli výraznému zdražování v souvislosti se strmým růstem inflace, podepsala se na tom i ruská agrese na Ukrajině. V plánu ale zatím zůstává podzimní i jarní etapa největší a nejstarší květinové výstavy v České republice.
18. 8. 2022|

Stavba vodopádu v centru Olomouce má zpoždění. Část lidí projekt kritizuje

Znovuobnovený vodopád v Bezručových sadech v Olomouci stále není v provozu. Funkční měl být v polovině srpna tak, aby doplnil letní etapu květinové výstavy Flora Olomouc, která probíhá v těchto dnech. Radnice tvrdí, že chyba je v dodavatelích, navíc v průběhu realizace se projekt musel i upravovat. Řadě lidí se navíc počin zhotovitele, čili Výstaviště Flora, nelíbí. Kritizují například to, že u stavby chyběl architekt.
20. 8. 2021Aktualizováno20. 8. 2021, 18:43|

Olomoucké výstaviště ožilo selskými trhy. Tradiční Jarní Flora ale letos nebude

Selské trhy znovu začaly v Olomouci. Lokální produkty budou k mání každý poslední pracovní den v týdnu na výstavišti Flora ve Smetanových sadech. Kvůli pandemii koronaviru ale výstaviště přišlo o tradiční akce, očekává proto finanční ztráty.
30. 4. 2020|

Flora bez stánků s hračkami a autopotahy? Výstava by měla být o květinách, tvrdí nové vedení výstaviště

Už delší dobu čelí olomoucké výstaviště Flora kritice kvůli nabízenému zboží v prodejních stáncích během výstav Flora Olomouc. Kromě květin a potřeb pro zahrádkáře totiž stánkaři nabízejí i hračky, oblečení nebo autopotahy, což podle kritiků snižuje úroveň výstavy. Nové vedení Flory i město Olomouc slibují změnu a chtějí víc dohlížet na to, jaké zboží budou prodejci na výstavě nabízet. Letní etapa Flory Olomouc začala ve čtvrtek a potrvá do neděle.
16. 8. 2019|

Pavla Hekelu nahradí ve funkci náměstka olomouckého primátora Otakar Bačák z hnutí spOLečně

Novým náměstkem olomouckého primátora v pondělí zastupitelstvo zvolilo Otakara Bačáka z hnutí spOLečně. Funkce se uvolnila na konci května poté, co rezignoval Pavel Hekela ze stejného hnutí. Bačák se stal i novým členem zastupitelstva, když mu dali přednost čtyři předchozí náhradníci na kandidátce spOLečně. Nový náměstek primátora do května působil jako ekonomický náměstek ředitele Dopravního podniku města Olomouce.
17. 6. 2019Aktualizováno17. 6. 2019, 14:23|

Na Floře v Olomouci rozkvetly stovky kaktusů a sukulentů. K vidění budou do června

Kaktusový skleník ve Smetanových sadech poblíž centra Olomouce s příchodem jara opět nabízí pestrobarevnou podívanou pro návštěvníky Výstaviště Flora. Většina kaktusů a sukulentů už rozkvetla a k vidění jsou jak menší druhy kaktusů, tak i ty největší, několik metrů vysoké. Rozkvetlé kaktusy si budou moci lidé prohlédnout zhruba do června.
11. 5. 2019|