TÉMA

Věznice Světlá nad Sázavou

Za napadení vězňů půjde před soud osm dozorců valdické věznice

Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové podalo obžalobu na osm dozorců věznice Valdice kvůli fyzickému napadení dvou vězňů. ČT to sdělil dozorující státní zástupce Lukáš Vodička. Případem se zabývala i Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), podle které k násilí mělo dojít v celách odsouzených v roce 2020 a 2021. Za zneužití pravomoci úřední osoby hrozí šesti dozorcům až pětiletý trest odnětí svobody, dvěma pak ještě přísnější trest deset let vězení.
14. 4. 2023|

Soud znovu osvobodil dozorce, kteří ve věznici ve Světlé údajně mučili odsouzenou

Okresní soud v Havlíčkově Brodě znovu zprostil obžaloby všechny dozorce souzené kvůli údajnému mučení odsouzené ve věznici ve Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Státní zástupce Lukáš Vodička, který pro pět mužů a dvě ženy z vězeňské služby požadoval podmíněné tresty a zákaz činnosti, se proti rozhodnutí na místě odvolal.
11. 1. 2023Aktualizováno11. 1. 2023, 11:37|

Ve Světlé se otevřela nová ubytovna pro vězeňkyně. Nastěhují se tam i ženy z opavské věznice

Ve Světlé nad Sázavou se otevřela nová ubytovna pro vězeňkyně, odsouzené ženy v ní budou bydlet od 19. dubna. Z části budou do nových prostor umístěné i ženy z věznice v Opavě, sdělila ředitelka světelské věznice Monika Myšičková. Ubytovna včetně vybavení stála 170 milionů korun, stavba trvala rok a půl. Kapacitu věznice rozšířila o 182 míst na celkových 940.
1. 4. 2022|