TÉMA

Vesna

Hej mami, reaguje Vesna na nenávistné komentáře ze sítí

Dívčí skupina Vesna, vydala EP Muzika se čtyřmi písněmi, mimo jiné i s akustickou verzí skladby My Sister’s Crown, kterou na letošní mezinárodní písňové soutěži Eurovize zaujala natolik, že ji hlasy vynesly na desáté místo. K písni Hej mami z nové nahrávky natočila Vesna také videoklip. Textem i videem reaguje na nenávistné komentáře na sociálních sítích.
21. 6. 2023|

Eurovizi vyhrála už podruhé švédská zpěvačka Loreen. Česká Vesna skončila desátá

Vítězem letošního 67. ročníku písňové soutěže Eurovize se stala švédská zpěvačka Loreen, která stanula na nejvyšší pozici již podruhé. Na druhém místě skončil finský zpěvák Käärijä a na třetím izraelská zpěvačka Noa Kirel. Finále se zúčastnila i česká dívčí skupina Vesna, která obsadila desáté místo. V konkurenci zástupců dalších 25 zemí představila skladbu My Sister's Crown.
13. 5. 2023Aktualizováno13. 5. 2023, 21:03|

Finále Eurovize bude mít českého zástupce. Skupina Vesna postoupila

Dívčí skupina Vesna, která v Eurovizi zastupuje Česko, se dostala do finále mezinárodní písňové soutěže. Patří tak mezi desítku postupujících z úterního semifinále. Se skladbou My Sister's Crown znovu vystoupí během vrcholu soutěže v sobotu 13. května spolu se zástupci dalších 25 zemí. Letošní ročník se koná v Liverpoolu.
9. 5. 2023|

Začíná písňová soutěž Eurovize, Česko vyslalo pop-folklorní Vesnu

V úterý večer budou známi první finalisté mezinárodní písňové soutěže Eurovize (Eurovision Song Contest) pro rok 2023. Mezi patnácti uchazeči je i český zástupce, dívčí skupina Vesna s energickou skladbou My Sister's Crown. Obě semifinále i finále 13. května odvysílá v přímém přenosu Česká televize. Aktuální ročník oproti zvyklostem nehostí loňský vítěz, jímž byla Ukrajina, ale vzhledem k válce v této zemi se pořádání ujala loni druhá Velká Británie.
9. 5. 2023Aktualizováno9. 5. 2023, 12:00|

Město nedělá dost, aby řešilo bezdomovectví v Brně, kritizuje opozice. Podle primátorky dělá maximum možného

Vedení města Brna podle části opozice nedělá dost, aby zabránilo bezdomovectví v Brně. Programy, které cílí na zabydlování lidí žijících v nevyhovujících podmínkách nebo na ulici, podle opozice současná koalice vedená ODS utlumila. Kritika přišla v reakci na noční požár opuštěných stavebních buněk, při kterém zahynulo osm lidí, zřejmě bezdomovců. Primátorka Markéta Vaňková (ODS) je přesvědčená, že město dělá maximum možného.
4. 5. 2023Aktualizováno4. 5. 2023, 20:09|

V Eurovizi bude Česko reprezentovat kapela Vesna

V národním kole Eurovize zvítězila na základě hlasování diváků dívčí kapela Vesna. Bude tak reprezentovat Českou republiku v květnu na soutěži ve Velké Británii. V národní soutěži byli ještě Markéta Irglová, držitelka Oscara za nejlepší filmovou píseň Falling Slowly z filmu Once, písničkář Rodan, česká zpěvačka s arménskými kořeny Pam Rabbit a Michaela Charvátová vystupující pod uměleckým jménem Maella.
7. 2. 2023|

Irglová, Vesna, Rodan, Maella a Pam Rabbit. Diváci opět rozhodnou o zástupci Česka na Eurovizi

Češi opět vyberou v národním kole zástupce Česka pro písňovou soutěž Eurovize. O účast v ročníku 2023 usiluje držitelka Oscara Markéta Irglová, dívčí kapela Vesna, písničkář RODAN, česká zpěvačka s arménskými kořeny Pam Rabbit a Michaela Charvátová vystupující pod uměleckým jménem Maella. Výběr národního zástupce odstartuje živý přenos na oficiálním YouTube kanálu soutěže v pondělí 30. ledna ve 21 hodin. Diváci ho budou moci sledovat také v iVysílání.
16. 1. 2023|