TÉMA

Verdi

Vlaková, autobusová a letecká doprava v Německu stojí. Probíhá jednodenní stávka

Vlaková, autobusová a letecká doprava po celém Německu se v pondělí kvůli čtyřiadvacetihodinové stávce za vyšší mzdy prakticky zastavila. Stávka svolaná odborovým svazem Verdi a odborovým svazem pro pracovníky na železnici a v dopravě EVG je podle médií největší stávkou v Německu za poslední desetiletí a další z řady protestních akcí, které zasáhly přední evropské ekonomiky. Dotýká se i cestujících v Česku.
27. 3. 2023Aktualizováno27. 3. 2023, 20:03|

Stávky postihly letiště v Berlíně, Hamburku a Hannoveru

Na letištích v Berlíně, Hamburku a Hannoveru začaly jednodenní výstražné stávky, kvůli kterým musely být zrušeny stovky letů. Informuje o tom agentura DPA, podle níž se protest jen v německé metropoli dotkne kolem sedmadvaceti tisíc cestujících. Odbory Verdi vyzvaly ke stávce i zaměstnance na letišti v Brémách.
13. 3. 2023Aktualizováno13. 3. 2023, 17:25|

Stávka zasáhla letiště v Düsseldorfu a v Kolíně nad Rýnem. Dopadá i na spojení s Prahou

Varovná stávka odborů za vyšší mzdy v pondělí ochromila provoz na letištích v západoněmeckém Düsseldorfu a Kolíně nad Rýnem/Bonnu. Zrušeno bylo přes tři sta letů, několik desítek dalších spojů odbavují jiná letiště. Protest v obou směrech zasáhl i ranní a večerní linku společnosti Eurowings mezi mezi Prahou a Düsseldorfem.
27. 2. 2023|