TÉMA

Vadim Šišimarin

Ruský voják dostal v Kyjevě za vraždu ukrajinského civilisty doživotí

Ukrajinský soud potrestal ruského vojáka doživotním vězením za zavraždění neozbrojeného civilisty, informovaly o tom tiskové agentury. Soud v Kyjevě byl prvním procesem za válečné zločiny od začátku ruské invaze na Ukrajinu na konci února. Doživotí navrhl prokurátor. Obhájce uvedl, že se jeho klient proti rozsudku odvolá.
23. 5. 2022Aktualizováno23. 5. 2022, 13:55|

Donbas po zásahu ruské armády připomíná peklo, řekl Zelenskyj. Rusové podle Ukrajinců zasáhli školu

Donbas zničila ruská armáda tak, že tato někdejší průmyslová oblast na východě Ukrajiny nyní připomíná peklo, řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Obvinil agresora, že se snaží zabít co nejvíce Ukrajinců a záměrně zemi způsobit co největší hmotné škody. Šéf Luhanské oblasti uvedl, že Rusové při ostřelování Severodoněcku zasáhli školu, kde se skrývalo dvě stě lidí včetně dětí. Útok si vyžádal nejméně tři oběti. Ruský voják obžalovaný ze zabití ukrajinského civilisty v pátek u soudu v Kyjevě řekl, že svého činu lituje a že neměl v úmyslu zabít.
20. 5. 2022Aktualizováno20. 5. 2022, 22:29|

Ruský voják přiznal u soudu v Kyjevě vinu. Je obviněn ze zabití neozbrojeného civilisty

Ruský voják, obžalovaný ze zabití neozbrojeného ukrajinského civilisty, přiznal ve středu u soudu v Kyjevě vinu. Informovala o tom ruská služba stanice BBC a agentura Reuters. Je to první takový proces od začátku ruské invaze na Ukrajinu.
18. 5. 2022|