TÉMA

Údaje

Růst cen výrobců pokračoval i v srpnu. V průmyslu a zemědělství ale tempo zmírnilo

Meziroční růst cen výrobců v Česku pokračoval také v srpnu. V zemědělství a průmyslu ale bylo tempo zdražování mírnější než v červenci, vyplývá z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ). Ve druhém prázdninovém měsíci nejvíce rostly ceny v zemědělství, meziročně o 38,3 procenta. Meziročně se ceny všech výrobců zvyšují nepřetržitě skoro od začátku loňského roku.
16. 9. 2022Aktualizováno16. 9. 2022, 10:27|

Pro balíky ze zemí mimo EU platí nová pravidla, zákazníci o nich často nedodávají údaje

Už skoro dva a půl měsíce platí nová celní pravidla pro malé zásilky ze zemí mimo Evropskou unii. Od října se na ně vztahuje povinnost platit DPH. Zákazníci zahraničních e-shopů tak musí vyplňovat celní prohlášení. Ne všichni ale reagují na výzvy pošty, aby údaje dodali.
12. 12. 2021|

Při loňském rozesílání roušek seniorům porušila ministerstva ochranu údajů, uvedl iRozhlas

Ministerstva vnitra a práce porušila zákon o ochraně údajů při loňském hromadném rozesílání roušek seniorům či zdravotně handicapovaným, uvedl v pátek server iRozhlas.cz na základě informací Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ). Ministerstva pod vedením Jana Hamáčka a Jany Maláčové (oba ČSSD) loni v září, krátce před říjnovými krajskými volbami, nechala Českou poštou rozeslat balíčky s pěti rouškami a respirátorem do milionů domácností. Maláčová řekla serveru, že rozesílání mělo na starosti vnitro. Hamáček podle iRozhlas.cz na dotazy nereagoval.
29. 10. 2021Aktualizováno29. 10. 2021, 17:14|

Volební komise čeká školení. Musí se připravit na změny v uznávaní dokladů

Za tři týdny bude znát Česko vítěze sněmovních voleb. O nových poslancích lidé rozhodnou druhý říjnový víkend. Už teď jsou ustavené volební komise, v příštích dnech je čeká školení. Letos se musejí připravit třeba na změny v uznávání dokladů.
20. 9. 2021|