TÉMA

Time

V bunkru, bez spánku, o chlebu. Biografie popisuje Zelenského život v prvních dnech ruské invaze

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v prvních týdnech války téměř nespal a v bunkru, kde se ukrýval, přežíval o sladkostech, masu z konzervy a okoralém chlebu. V nové Zelenského biografii to popsal novinář amerického týdeníku Time Simon Shuster, který s ukrajinským prezidentem a jeho týmem na začátku ruské invaze na Ukrajinu strávil nějakou dobu. Úryvek z knihy zveřejnil britský list The Telegraph.
7. 1. 2024|

Osobností roku časopisu Time je Taylor Swiftová. Had v nejlepším slova smyslu

Když Taylor Swiftová letos koncertovala v Seattlu, seismologové zaznamenali seismickou aktivitu odpovídající zemětřesení o síle 2,3 stupně. A tamní stadion zdaleka není tím jediným, čím třiatřicetiletá zpěvačka, textařka, skladatelka a muzikantka otřásla. Jako první žena v hudební branži vydělala – navíc převážně hudbou – přes miliardu dolarů. Obsazuje žebříčky nejprodávanějších alb a nejstreamovanějších umělců. Mluví se o „efektu Taylor Swiftové“. Mocně ho pohání zpěvaččini fanoušci, řečení swifties, kteří roztáčí kola prodejů. K dosavadním „nej“ teď Taylor Swiftová přidala i titul Osobnost roku 2023 časopisu Time. Důvod? Je prý „zdrojem světla a dokáže promlouvat k lidem po celém světě tak jako nikdo jiný“.
6. 12. 2023|

Z „bankrotujícího šarlatána“ vizionářem a géniem. Musk je osobností roku časopisu Time

Osobností roku 2021 amerického magazínu Time se stal miliardář Elon Musk. Týdeník o výběru informoval na Twitteru. Vyzdvihl mimo jiné Muskovy ambice a schopnost pouštět se do nových věcí v zásadních tématech.
13. 12. 2021|

„Za změnu amerického příběhu.“ Time vyhlásil osobností roku Bidena a Harrisovou

Prestižní časopis Time zveřejnil osobnost (respektive osobnosti) roku 2020. Redakce amerického periodika vybrala dvojici: nastupující prezidentský tandem Joea Bidena a Kamalu Harrisovou. Poprvé v historii tak magazín vedle americké hlavy státu, byť nastupující, vybral i jeho viceprezidenta. Editor Time Edward Felsenthal k výběru uvedl, že oba prokázali, že „síla empatie je větší než zuřivost rozdělení.“
11. 12. 2020Aktualizováno11. 12. 2020, 07:35|

„Síla mládí.“ Časopis Time vyhlásil osobností roku aktivistku Gretu Thunbergovou

Osobností roku, kterou každoročně vybírá časopis Time, se stala švédská ekologická aktivistka Greta Thunbergová. Týdeník doprovodil její výběr titulkem „Síla mládí“.  V užším výběru studentka porazila mimo jiné amerického prezidenta Donalda Trumpa, šéfku Sněmovny reprezentantů USA Nancy Pelosiovou či prodemokratické demonstranty z Hongkongu.
11. 12. 2019|

Časopis Time zařadil Jourovou do stovky nejvlivnějších osobností světa

Eurokomisařka Věra Jourová pronikla do žebříčku sta nejvlivnějších osobností světa, který vytváří časopis Time. Ocitla se tak mimo jiné po boku zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga či golfisty Tigera Woodse.
17. 4. 2019|