TÉMA

Tereza Brodská

Manželka a milenka. Tereza Brodská se vrátila k divadlu, s Jitkou Smutnou se učí nadechnout života

Role podváděné ženy přivedla herečku Terezu Brodskou po více než dvou dekádách opět na prkna kamenné divadelní scény. Psychologickou hru o setkání manželky a milenky, pro něž nastal čas osvobodit se od jednoho muže, uvádí pražské Divadlo Ungelt. Hereckou partnerkou Brodské je Jitka Smutná.
24. 1. 2024|

Hanzlíka jsem k účasti v dokumentu musel přesvědčovat, říká režisér Polesný

Herec Jaromír Hanzlík oslaví ve čtvrtek pětasedmdesáté narozeniny. Nemá rád publicitu a většinou nedává rozhovory, přesto ho režisér Viktor Polesný přesvědčil k účasti na dokumentu Léta s Jaromírem Hanzlíkem, který je nyní k vidění v iVysílání. Podle režiséra je herec, který na vrcholu kariéry zmizel ze scény, sice uzavřený, ale má velký smysl pro humor.
13. 2. 2023|

Tereza Brodská napsala knihu o „své mámě“ Janě Brejchové

Herečka Tereza Brodská napsala knihu o své matce. Moje máma Jana Brejchová připomíná hereččiny začátky před kamerou, mezinárodní úspěch a nahlíží i do života mimo filmový plac. Brodská vycházela ze společných rozhovorů nad fotografiemi, pořízenými při filmování i v soukromí.
8. 6. 2022|

Zemřel herec Josef Abrhám. Vrchní Vrána, primář Blažej i Ferdinand Vaněk

Ve dvaaosmdesáti letech zemřel populární divadelní a filmový herec Josef Abrhám. Proslavila ho hlavní role ve filmu Vrchní, prchni!, postava lékaře Blažeje v seriálu Nemocnice na kraji města nebo účinkování v dramatech prezidenta Václava Havla. Na divadelních prknech je spojen především s Činoherním klubem. Abrhámovo herectví bylo neokázalé, osobní a výjimečné, shodují se jeho kolegové.
17. 5. 2022Aktualizováno17. 5. 2022, 21:43|