TÉMA

Su-35

V Rusku se zřítilo několik vojenských strojů. Spekuluje se o sestřelu

V Brjanské oblasti na jihu Ruska spadlo několik vojenských leteckých strojů. Jejich počet zatím není jasný. Některé zdroje píší o jedné stíhačce a jednom vrtulníku, některé o dvou vrtulnících a jiné dokonce o dvou letounech a dvou helikoptérách.
13. 5. 2023Aktualizováno13. 5. 2023, 20:16|

Ruská stíhačka se nebezpečně přiblížila k našemu letounu nad Černým mořem, uvedlo Polsko

Ruská stíhačka Su-35 se v pátek nad Černým mořem několikrát nebezpečně přiblížila k letounu polské pohraniční stráže, který v této oblasti plnil běžné úkoly pro unijní agenturu Frontex. S odkazem na sdělení polské pohraniční stráže a rumunského ministerstva obrany o tom informoval portál Onet.pl. Společné středisko pro letecké operace NATO ve španělském Torrejónu kvůli tomuto incidentu uvedlo do pohotovosti dva španělské a dva rumunské bojové letouny.
7. 5. 2023|

Rusové mají až třikrát vyšší ztráty techniky než Ukrajinci, tvrdí vojenský analytik

Rusové ztrácejí třikrát až čtyřikrát více techniky než Ukrajinci, uvedl vojenský analytik Jakub Janovský v pořadu Události, komentáře. Opírá se přitom o vyhodnocování fotografií a videí pořízených vojáky i civilisty na frontové linii. Vyvrací také domněnky, že by invazní síly nevyužívaly v bojích nejmodernější techniku.
24. 5. 2022|

Kupte si naše stíhačky, nabízí Rusko Turkům. USA chtějí dodávku F-35 zablokovat

Rusko je připraveno prodat Turecku víceúčelové stíhačky Su-35 náhradou za americká letadla F-35, oznámil šéf ruské státní zbrojovky Rostěch Sergej Čemezov. Spojené státy opakovaně pohrozily, že Ankaře stroje nepošlou. Nelíbí se jim turecké rozhodnutí pořídit si ruský systém protivzdušné obrany S-400.
18. 7. 2019|