TÉMA

STV Group

Finanční podporu na výrobu munice získají od Evropské komise i dvě české firmy

Evropská komise chce navýšit výrobu munice, proto poskytne evropským firmám přibližně 500 milionů eur. Podporu získaly i dvě české společnosti, Explosia a STV Group.
24. 3. 2024|

Zbrojařské firmy narážejí na potíže s půjčkami u bank. Kvůli válce přitom potřebují přidat

Řada zbrojních firem včetně těch českých vyrábí kvůli ruské agresi na Ukrajině naplno. Poptávka se navíc dál zvyšuje. Společnosti ale narážejí na problém, kdy jim banky kvůli svým vnitřním pravidlům nechtějí půjčovat na to, aby vyráběly další zbraně a munici. Evropská komise už začala řešit, jak obranný průmysl ve válečné době více podpořit.
26. 3. 2023|

Přemysl „přeorá“ až tři hektary. Ukrajina má brzy získat raketomet, na který se vybraly desítky milionů korun

Raketomet RM-70 nazvaný Přemysl bude předán na Ukrajinu během několika týdnů. Ve sbírce Dárek pro Putina se na něj vybralo již 30 milionů korun. Součástí dodávky má být i 365 raket, řekl ve čtvrtek novinářům Martin Ondráček z iniciativy Dárek pro Putina.
23. 3. 2023Aktualizováno23. 3. 2023, 13:58|

Jsme ve válce a poptávka je znásobená, zní od českých zbrojovek. Shánějí stovky zaměstnanců

České zbrojařské firmy kvůli válce na Ukrajině, která výrazně ovlivnila i celosvětovou poptávku, navyšují výrobu. Podle Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu by mohl být letos export zmíněného odvětví zhruba dvakrát vyšší než v minulých letech. Řada společností ovšem čelí hned několika problémům.
15. 1. 2023|

Soud podmíněně zastavil stíhání obžalovaných v případu výbuchů v Poličských strojírnách

Okresní soud ve Svitavách podmíněně zastavil stíhání všech obžalovaných v případu výbuchu v Poličských strojírnách. České televizi to sdělila předsedkyně senátu Eva Kotalová. Obžalovaní se mimo jiné přiznali k pochybení a uhradili vzniklou škodu. Tři zaměstnanci a jedna právnická osoba byli obžalovaní z obecného ohrožení z nedbalosti. Série explozí v roce 2017 zranila devatenáct lidí, 120 lidí se muselo evakuovat a materiální škoda dosáhla zhruba 25 milionů korun.
19. 9. 2022|