TÉMA

Studio DVA

Byla obětí slávy. Judy Garlandová se vrací na scénu jako divadelní postava

Herečka Judy Garlandová byla závislá na lécích i lásce. Příběh jedné z nejzářivějších a zároveň nejtragičtějších amerických hvězd rekapituluje hra Judy v pražském divadle Studio DVA. Žena zničená vlastní slávou se v tomto představení pokouší o návrat na scénu.
16. 7. 2024|

Emília Vášáryová a Milan Kňažko si na divadle píší milostné dopisy

Dva přední slovenské herce svedlo dohromady jedno představení v pražském Studiu Dva. Emília Vášáryová a Milan Kňažko nazkoušeli pro tamní scénu hru Milostné dopisy.
21. 5. 2024|

Jezinky Janžurová a Holubová tráví bezinkami muže pro jejich dobro

Crazy komedie Jezinky a bezinky je trvalou součástí divadelních repertoárů na zahraničních i českých jevištích. V Česku černohumornou hru o dvou starších dámách se svéráznou zálibou ve vraždění nastudovalo pražské Studio DVA. V hlavní roli se s muži vypořádávají Eva Holubová a Iva Janžurová, jejíž dcera Sabina Remundová se ujala režie. V představení si navíc také zahraje.
8. 12. 2022|

Studio DVA propírá skandál s Beckhamem. „Okolní svět umí být hnusnější než bulvár,“ říká Zelenka

Jak mocný a nebezpečný je svět bulváru? Scenárista a režisér Petr Zelenka rozbírá v nové hře bulvární aféru kolem údajného milostného poměru Davida Beckhama. Přestože jméno fotbalové hvězdy se stalo názvem hry, hlavním hrdinou je šedá eminence britského bulváru Max Clifford. V podání Jaroslava Plesla.
24. 3. 2022|

Na divadelní scéně Československo nikdy neskončilo. Země ale rozděluje dabing

Na divadelních jevištích Československo nikdy úplně neskončilo. Oba státy stále spojují mnozí oblíbení herci, třeba Emília Vášáryová, která v současnosti se svými bratislavskými kolegy přijela do pražského divadla Studio DVA, které už pošesté hostí Léto slovenských hvězd.
24. 8. 2019|