TÉMA

Stanový tábor

Praha uzavře v úterý stanový tábor pro uprchlíky z Ukrajiny v Malešicích

Hlavní město příští týden uzavře jeden ze dvou stanových táborů pro uprchlíky z Ukrajiny, a to ten v Malešicích. Od středy bude fungovat už jen tábor v Troji. Hlavními důvody jsou podle Prahy zvládnutí aktuální situace a klesající počet uprchlíků. V malešickém táboře je aktuálně devadesát běženců, v trojském čtyři.
22. 7. 2022Aktualizováno22. 7. 2022, 20:05|

Situaci romských uprchlíků v Praze zlepšily stanové tábory. V Brně si stěžují na nátlak

Dočasnou ochranu už v Česku získalo přes 370 tisíc uprchlíků z Ukrajiny. Důvodem k jejímu odmítnutí je dvojí občanství, které úřady prověřují například u některých Ukrajinců romského původu. Podle policie se prokázalo jen v necelých třech procentech těchto případů. Od příštího týdne vznikne jednotná evropská databáze, díky které má být snadnější zjistit, kdo a kde se už registroval.
11. 6. 2022|

V Plzeňském kraji vznikne stanový tábor pro uprchlíky

V Česku vzniknou další stany pro uprchlíky. V Nových Domcích na Tachovsku by mohly stát do týdne. Stanový tábor má mít kapacitu zhruba 150 lidí, stejně jako mají obdobná zařízení v pražských Malešicích a Troji. Plzeňský kraj poslal minulý týden Ústřednímu krizovému štábu žádost o povolení ke stavbě tábora pro romské uprchlíky, protože pro lokalitu Nové Domky potřebuje povolení ministerstva školství, kterému patří bývalá škola i přilehlý pozemek.
6. 6. 2022|

V Praze vznikne další stanový tábor pro uprchlíky. Vláda hledá způsob, jak je přilákat do jiných regionů

V pražských Malešicích na konci května vznikne další stanové městečko pro utečence z Ukrajiny. Domluvil se na tom ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) s pražským primátorem Zdeňkem Hřibem (Piráti). Vicepremiér avizoval, že na hlavním nádraží vznikne informační místo pro uprchlíky. Hřib zdůraznil nutnost ulevit přetíženým místům a pomoci obcím, do nichž by byli běženci relokováni. Vláda zvažuje, že by běžence mohla motivovat k odchodu do méně vytížených regionů finančně.
24. 5. 2022Aktualizováno24. 5. 2022, 23:10|

Všichni američtí vojáci projeli Českem, konvoj se vrátil z cvičení do Německa

Američtí vojáci, kteří se vracejí z cvičení na Slovensku, opustili české území. Vracejí se na základnu do Bavorska, odkud odjeli v polovině února. V každém směru se konvoj přesouval rozdělený do mnoha kolon vždy devět dní. Vojáci cestovali především po dálnicích D0, D1, D2 a D5, vážnější dopravní komplikace v souvislosti s jejich cestou nenastaly.
22. 3. 2022|

Obce poničené tornádem jsou téměř uklizené. Hasiči našli v sutinách živého psa, zřejmě v nich byl den

Hasiči v sobotu našli v sutinách po tornádu živého psa. Ačkoli se obcí prohnal živel více než před týdnem, pravděpodobně bylo zvíře pod kamením a dřevem pouze den, zřítila se na něj část domu, do kterého vlezl. V jihomoravských obcích jinak organizuje kraj a policie příjezdy dobrovolníků, kteří chtějí pomoci s úklidem a opravami, tak aby zabránili zahlcení místních silnic. Je pro ně připraveno záchytné parkoviště, kyvadlová autobusová doprava, na noc i stanová městečka. Úklid obcí se blíží ke konci, podle hasičů se již podařilo uklidit 90 procent jejich území.
3. 7. 2021Aktualizováno3. 7. 2021, 21:29|

První vozy amerického vojenského konvoje přejely hranice Česka na Rozvadově

Do České republiky vjely v sobotu krátce po 20:30 první vozidla amerického vojenského konvoje, který se přesouvá na cvičení NATO v Maďarsku. Přes dálniční hraniční přechod Rozvadov na Tachovsku jako první přejelo 15 vozů.
22. 5. 2021|