TÉMA

Rozvojový fond Pardubice

Soud v kauze pardubických zakázek poslal do vazby exprimátora Charváta i další dva obviněné

Soud poslal do vazby bývalého primátora Pardubic za ANO Martina Charváta (ve středu ho ANO vyloučilo z hnutí). Spolu s dalšími byl obviněn z manipulace s veřejnými zakázkami Pardubic a městských firem. Státní zástupkyně podala návrhy na vazbu celkem u tří osob, soud kromě Charváta rozhodl o vazbě i v dalších dvou případech. Celkem bylo obviněno devatenáct lidí, šestnáct z nich policie propustila na svobodu. Podle žalobkyně Adély Rosůlek u nich vazební důvody pominuly.
23. 11. 2023Aktualizováno23. 11. 2023, 19:47|

ANO vyloučilo bývalého pardubického primátora Charváta a šéfa rozvojového fondu Drenka

Předsednictvo hnutí ANO rozhodlo o vyloučení bývalého pardubického primátora Martina Charváta a šéfa Rozvojového fondu Pardubice Michala Drenka kvůli kauze na pardubickém magistrátu. Oznámil to předseda hnutí Andrej Babiš. Hnutí také provede audit ve své pardubické organizaci a svolá mimořádný sněm krajské organizace. Její rozpuštění neočekává.
22. 11. 2023Aktualizováno22. 11. 2023, 18:38|

Pardubičtí zastupitelé schválili změny v připravovaném územním plánu. Umožní projekt podnikatele Dědka

Těsnou většinou v pondělí zastupitelé Pardubic schválili pořízení změny územního plánu. Žádal o ni podnikatel a majoritní vlastník HC Dynamo Petr Dědek. Na Cihelně chce stavět kromě jiného multifunkční halu, hotel nebo tréninkovou halu, podle něj je to investice za pět miliard korun. Zastupitelstvo má 39 členů, na pondělním hlasování jich bylo přítomno 37 a pro hlasovalo 21 z nich.
19. 6. 2023|