TÉMA

Radotínský most

Na kterém pražském mostě roste rozmarýnka? Nad Vltavou jich je dvacet, další stojí nad Berounkou a Rokytkou

Praha má další most. Přesněji je to lávka pro pěší a cyklisty, která dostala pojmenování podle ostrova Štvanice. Ten spojuje s Holešovicemi a Karlínem a nahrazuje dosavadní přívoz. Z historického pohledu je to jubilejní dvacátý most přes Vltavu, geograficky je to po proudu patnácté přemostění Vltavy v Praze. Ve skutečnosti je ale v Praze mostů mnohem více, často se na ně ale zapomíná, protože nevedou přes Vltavu.
28. 7. 2023|

Dlouhé kolony, objížďky i zdržení. Po celém Česku začaly opravy silnic

Silničáři se po zimě pustili do oprav silnic i nových staveb. Řidiči tak na některých místech musí počítat se zdržením a objížďkami. Část krajů zároveň hlásí, že údržba a výstavba komunikací je kvůli inflaci nákladnější. Navíc teď na projekty dostávají míň peněz z Integrovaného regionálního operačního programu, a víc tak musí dávat ze svého rozpočtu.
16. 4. 2023|

Silničáři opravují Radotínský most v Praze. Dopravní komplikace čekají hlavně o víkendu

V úterý začala oprava části Pražského okruhu nad Radotínem. Silničáři omezili provoz na dva zúžené jízdní pruhy v obou směrech. Dokončení prací se očekává 1. května. Důvodem oprav je poškozená mostní dilatace na Radotínském mostu, řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Oprava podle něj bude stát zhruba 15 milionů korun.
11. 4. 2023|

Českem projiždí konvoj francouzské armády

Přes Česko bude v pondělí večer a v úterý projíždět konvoj francouzské armády. Konvoj asi dvaceti kusů vojenské techniky v pondělí kolem 18:30 přejel přes hraniční přechod s Německem v Rozvadově na Tachovsku. Nyní míří do Rančířova na Jihlavsku, odkud budou vojáci v úterý pokračovat na Břeclav. Kvůli přesunu bude zhruba na hodinu obousměrně přerušen provoz na Radotínském mostě, který je součástí Pražského okruhu. S hodinovou uzavírkou ve směru jízdy konvoje je třeba počítat i v úterý večer na 11. kilometru dálnice D2.
31. 10. 2022Aktualizováno31. 10. 2022, 19:18|