TÉMA

Radomír Nepil

Na Rohanském ostrově v Praze jsou v plánu tisíce bytů. Vyrůst tam má i nová základní škola

Stavební firmy teď v několika pražských lokalitách staví tisíce nových bytů. Vzniknout mají i na Rohanském ostrově, a to více než dva tisíce bytových jednotek. Developer tam slíbil dát i skoro miliardu korun na novou základní školu a park. Příspěvek ale nejdřív půjde do speciálního fondu, který má v metropoli sloužit právě k zaplacení chybějících škol nebo silnic v budovaných lokalitách.
30. 5. 2024|

Digitální stavební řízení má startovat v červenci. Obce očekávají potíže

Úřady nestíhají přípravu na digitální stavební řízení, které má být podle nového stavebního zákona spuštěno od prvního července. Na radnicích si stěžují, že nemají od ministerstva pro místní rozvoj dost informací. Chybí podle nich vyhlášky, metodika i slibovaný Portál stavebníka.
8. 4. 2024|

„To je fungl nový most.“ Pražští zastupitelé přejmenovali projekt rekonstrukce Libeňského mostu na stavbu

Projekt původně označený jako „rekonstrukce" Libeňského mostu přejmenovali pražští zastupitelé na stavbu Libeňského mostu. Podle Patrika Nachera (ANO), který změnu navrhl, to více odpovídá tomu, co se při stavebních pracích s mostem stane. Námitky Technické správy komunikací, že zcela nově se bude stavět jen menší část celého soumostí a že i z pohledu právníků to bude rekonstrukce, zastupitelé nezohlednili. Na Libeňském mostě trvá tramvajová výluka, která začala 11. ledna. V Holešovicích se od neděle změní vedení tramvajových linek, protože skončí jiná výluka. Cestující, kteří nastupují na zastávkách v ulici Komunardů, přijdou o jednu z dlouhodobě zde jezdících tramvajových linek.
26. 1. 2024|