TÉMA

Policie Čerské republiky

Zastupitel obce na Jičínsku vozí do lesa tuny suti. Vše už řeší policie

Neobvyklou spornou skládku řeší v Třebnouševsi na Jičínsku. Do obecního lesa vyváží zastupitel Jiří Zeman (nestr.) suť a hlínu z rekonstrukce svého domu. Tvrdí, že to schválilo zastupitelstvo obce, žádný zápis o tom však neexistuje. Případ už vyšetřují také policisté. Podnět navíc v pátek dostala také Česká inspekce životního prostředí.
12. 4. 2024|

Spadlý strom zastavil vlaky na trati mezi Stráží nad Ohří a Perštejnem. Obnovení se čeká až v noci

Provoz na dvoukolejné železniční trati mezi Stráží nad Ohří na Karlovarsku a Perštejnem na Chomutovsku ráno zastavil spadlý strom, který poškodil troleje. Obnovení dopravy Správa železnic (SŽ) očekává až v noci na sobotu. Původně odhadovala, že by se mohla trať zprovoznit po 9:00. Podle webu Českých drah (ČD) do spadlého stromu narazil osobní vlak, nikdo se nezranil, oprava soupravy ale bude nákladná. Škodu na trati odhaduje SŽ na sedm milionů korun. Omezení je na hlavní trase mezi Chebem a Chomutovem. Dopravu v úseku po nehodě zajišťují náhradní autobusy.
17. 2. 2023Aktualizováno17. 2. 2023, 11:25|

Střelec ze zlínského krajského úřadu zemřel. Policie se případem dále zabývá

Muž, který 28. července na krajském úřadě ve Zlíně zastřelil svou bývalou přítelkyni a následně se pokusil o sebevraždu, zemřel. Informovala o tom na Twitteru policie. Uvedla také, že krajští kriminalisté se případem i nadále zabývají.
17. 8. 2022|

Drony v Českém Švýcarsku objevily několik míst s vyšší teplotou. Hasiči je prolévají vodou

Drony, které monitorují situaci po požáru v národním parku České Švýcarsko, zaznamenaly asi šest míst, kde je zvýšená teplota. Jedná se o Pravčickou bránu, Gabrieliny stezky a Borový důl. Hasiči místa s vyšší teplotou preventivně prolévají vodou. Mluvčí správy parku Tomáš Salov uvedl, že od pátku se v parku objevilo několik míst, která byla potřeba dohasit. Jedno takové Hasiči podchytili například na pravém břehu Edmundovy soutěsky. Oheň v Českém Švýcarsku poškodil taky nejdelší záchytný plot v Česku, hrozí padající kameny.
15. 8. 2022Aktualizováno15. 8. 2022, 20:34|

Olomoučtí strážníci mají nový radar, zaměří se na rychlost ve vybraných lokalitách

Olomoučtí strážníci začnou od tohoto týdne měřit na vybraných místech ve městě rychlost řidičů, k dispozici mají nový přenosný radar. Nákup ručního měřiče rychlosti pro městskou policii schválili zastupitelé, důvodem byly časté stížnosti obyvatel na rychlou jízdu řidičů v některých částech Olomouce. Nové zařízení umožní strážníkům operativní měření ve vytipovaných místech, kde je ohrožena bezpečnost silničního provozu, řekl mluvčí strážníků Petr Čunderle. Radar vyšel téměř na 380 tisíc korun.
15. 8. 2022|

Policie letos zadržela na dva tisíce migrantů nelegálně překračujících hranici

Policie už letos v Česku zadržela skoro dva tisíce migrantů převážně ze Sýrie, kteří nelegálně překročili hranice. Jen za červenec jich bylo přes tisícovku. Hlavní trasy běženců směřují přes zelenou hranici se Slovenskem a Rakouskem. Policisté tam proto posilují hlídky. V odhalování jim pomáhá například termovize i místní obyvatelé.
3. 8. 2022|

Starosta Poděbrad postaví nezávislou kandidátku, Rakušanovo hnutí ve městě do voleb nepůjde

Kandidáti hnutí STAN v Poděbradech budou v podzimních komunálních volbách kandidovat jako Nezávislí kandidáti Poděbrady. Podařilo se jim získat dostatek podpisů nutných k registraci kandidátky, které v úterý v termínu odevzdají. Informoval o tom starosta Poděbrad a lídr kandidátky Jaroslav Červinka. Jako nezávislí kandidáti potřebovali v Poděbradech 1003 podpisů. Z kandidátní listiny STAN odstoupili po kritizovaných Červinkových výrocích o Romech.
19. 7. 2022|