TÉMA

Petr Prokop

Zaměstnanci Liberty žádají o náhradu mzdy

Zaměstnanci hutního podniku Liberty Ostrava, který je v platební neschopnosti, mohou od pondělí podávat žádosti o náhradu mzdy u úřadu práce (ÚP). Firma, která na sebe minulý týden podala insolvenční návrh, uvedla, že zaměstnancům při podávání žádostí o uspokojení mzdových nároků v rámci státního systému ochrany zaměstnanců poskytne podporu. Podle posledních dat má podnik asi pět tisíc zaměstnanců, většina z nich je od prosince doma.
17. 6. 2024Aktualizováno17. 6. 2024, 11:06|

Praha 6 chce otevřít areál zámku Veleslavín lidem. Stát pro něj hledá nového majitele

Praha 6 plánuje otevřít veřejnosti areál zámku Veleslavín, s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) se už dohodla na jeho zápůjčce. Prohlídky mají začít zhruba v polovině června a trvat až do srpna příštího roku. Nicméně stát má v plánu prodat zámek Veleslavín v dražbě. To znamená, že se doba zápůjčky může ve finále zkrátit.
29. 5. 2024|

Pracují v hutním průmyslu i sociálních službách. Někteří bývalí zaměstnanci karvinských dolů ale své místo ještě hledají

Stali se z nich řidiči, ošetřovatelé i elektrikáři. Přesně před rokem museli někteří karvinští horníci opustit své zaměstnání. Těžba v Dole Darkov skončila 23. února 2021 symbolickým vyvezením posledního vozíku černého uhlí. Následně 27. února ukončil provoz také karvinský Důl ČSA. Bývalým zaměstnancům pomáhá i projekt Nová šichta. Situace dopadla i na regionální trh práce.
23. 2. 2022|