TÉMA

Petr Jaroš

Brněnský soud poslal muže za nevhodné uložení bílého fosforu do vězení, uložil i podmínky

Krajský soud v Brně v případu nevhodného uložení devatenácti tun nebezpečného bílého fosforu potrestal ve čtvrtek muže dvaceti měsíci vězení, dva další podmíněnými a peněžitými tresty. Tresty dal i dvěma firmám. Fosfor byl uložený v sudech v areálu v Rajhradě na Brněnsku mimo jiné v blízkosti tamní střední školy, nádraží a rodinných domů. Obžalované soud trestal za neoprávněné nakládání s odpady a obecné ohrožení, hrozilo jim až osm let vězení. Částečně se doznali. Bílý fosfor je nebezpečná látka, na vzduchu se může samovolně vznítit.
4. 4. 2024|

Policisté poprvé od zavedení hraničních kontrol nezadrželi za týden žádné běžence

Policisté ve Zlínském kraji poprvé od zavedení kontrol na česko-slovenských hranicích nezadrželi za poslední týden žádného bežence. O týden dříve jich bylo padesát, v předcházejících týdnech dva, 54, 83, 287, 441 a 664. Od rána v pondělí 12. prosince do pondělního rána nezadržela policie v regionu ani žádného převaděče. O týden dříve dopadla tři převaděče. Česko obnovilo kontroly kvůli migrantům přicházejícím do EU takzvanou západobalkánskou cestou v závěru září.
19. 12. 2022|

Barum Rally uzavře část Zlína a omezí hromadnou dopravu. Přijedou desítky tisíc fanoušků

Městská rychlostní zkouška Barum Czech Rally uzavře hlavní přístupovou cestou na největší zlínské sídliště Jižní Svahy Gahurovu ulici ve Zlíně.  Řidiči aut i městská hromadná doprava budou jezdit po objízdné trase. Omezení začne platit v pátek v 16:30, skončí v sobotu 27. srpna v 01:00. Mezi Zlínem a Vizovicemi také nepojedou do půlnoci vlaky. Pořadatelé čekají, že letos přijede do Zlína až třicet tisíc fanoušků.
26. 8. 2022Aktualizováno26. 8. 2022, 12:33|