TÉMA

Pavel Kříž

Strach opět straší strachem. Seriálový Lovec v jeho režii chytá démony

Česká televize natáčí nový kriminální seriál. Režisér Jiří Strach se sérií Lovec vrací k žánru mysteriózního krimi. Do hlavních rolí obsadil Pavla Kříže a Janu Kolesárovou. Na obrazovkách by se napínavý příběh měl objevit příští rok.
10. 4. 2023|

ČT ukáže Ostravu jako místo zločinu. Vyšetřují Majer a Beretová

Skutečnými případy z Ostravska se částečně inspiruje nový kriminální seriál, který začíná Česká televize vysílat 6. ledna. Po Plzni se totiž podívá na Místo zločinu Ostrava. Do vyšetřování se v moravskoslezském regionu pouští dva na první pohled odlišní kriminalisté v podání Stanislava Majera a Pavly Beretové. V prvním díle řeší případ ztracené čtrnáctileté dívky.
6. 1. 2020|

Vojenská policie odložila případ zakázky na radary. O pochybeních mluvila exministryně Šlechtová

Vojenská policie ukončila prověřování zakázky na mobilní radary za několik miliard korun pro českou armádu. Policie případ odložila, protože nezjistila, že byl spáchán trestný čin. Informaci ČT potvrdil státní zástupce Miloš Klátik z Vrchního státního zastupitelství v Praze. Na policii se loni v květnu obrátila tehdejší ministryně obrany Karla Šlechtová (za ANO). Podle ní inspekce ministerstva zjistila u zakázky extrémně závažné nálezy.
9. 7. 2019|

Vrah, nebo romantik? Hřebejk točí film o veteránovi z legií

Režisér Jan Hřebejk natáčí v Brně nový televizní film – krimidrama Veterán. Scenárista Marek Epstein pro něj napsal příběh žoldáka, který se vrací zpátky domů, aby začal běžný život v blízkosti své rodiny. Do hlavní role obsadil Hřebejk slovenského herce Milana Ondríka.
21. 3. 2019|

Vojenské policisty nově vede Miroslav Murček. Byl na misích v Jugoslávii, Iráku i Afghánistánu

Do čela Vojenské policie nastupil plukovník generálního štábu Miroslav Murček. Ten má u Vojenské policie pětadvacetiletou praxi. Šéfoval jejímu olomouckému velitelství a působil v pěti zahraničních misích. Ve funkci nahradí Pavla Kříže, kterého ve středu odvolal ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO). Svůj krok zdůvodnil dlouhodobou nespokojeností se situací uvnitř sboru.
15. 2. 2019Aktualizováno15. 2. 2019, 16:55|

Ministr obrany Metnar odvolal náčelníka Vojenské policie

Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) se rozhodl odvolat náčelníka Vojenské policie Pavla Kříže. Ve funkci ho od pátku nahradí plukovník generálního štábu Miroslav Murček. Metnar to oznámil i členům sněmovního branného výboru. Rozhodnutí zdůvodnil dlouhodobou nespokojeností se situací uvnitř Vojenské policie, uvedlo ministerstvo. Kříž vojenské policisty vedl od roku 2015 a trvdí, že se Vojenskou policii snažil vždy řídit podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
13. 2. 2019Aktualizováno13. 2. 2019, 16:21|