TÉMA

Park kultury a oddechu Julia Fučíka

Už dva roky se opravuje Průmyslový palác na pražském Výstavišti. Letos přijdou na řadu střechy

Letošní práce na opravě a dostavbě Průmyslového paláce na pražském Výstavišti přinesou nové střechy. V rámci pokračujících prací dělníci dokončí i ocelovou konstrukci obnovovaného křídla nebo dodělají podzemní přístavky. Vrátí se také opravené vitráže a hodiny, řekli radní Adam Zábranský (Piráti) a David Čech, vedoucí projektu ze společnosti Metrostav DIZ. Část paláce vyhořela 16. října 2008. Kompletní rekonstrukce začala v únoru 2022 a původně měla skončit v roce 2025, avšak komplikace opravy prodlouží. Náklady mají být zhruba 2,64 miliardy korun.
6. 3. 2024|

Začala oprava vitráží v pražském Průmyslovém paláci. Jejich plocha je přes dva tisíce metrů čtverečních

Na Výstavišti v Praze 7 začaly restaurátorské práce na vitrážích a dalších historických prvcích Průmyslového paláce. Restaurátoři budou mimo jiné demontovat všech 5023 skleněných částí, které tvoří vitráž ve střední hale paláce, uvedli náměstek primátora Pavel Vyhnánek (Praha Sobě) a předseda sboru jednatelů Metrostav DIZ Karel Volf. Rekonstrukce Průmyslového paláce by měla stát asi 2,5 miliardy korun.
10. 5. 2022|

Začíná rekonstrukce Průmyslového paláce. Dominanta Výstaviště Praha Holešovice se dočká opravy po třinácti letech

Ve středu začala rekonstrukce části Průmyslového paláce, která vyhořela v roce 2008. Obnovu historické dominanty Výstaviště Praha Holešovice provázely přes deset let potíže kvůli soudnímu sporu o pojistce kvůli chybám ve vypsání zakázky. Náklady na obnovu by měly vyjít na zhruba 2,64 miliardy korun. Dostavba vyhořelého křídla i oprava dalších částí paláce má být podle plánů dokončena v roce 2024.
1. 2. 2022|