TÉMA

Pád stromu

Silný vítr poškodil elektrické vedení, bez proudu ještě večer bylo sedm tisíc domácností

Silný vítr, který v Česku fouká od čtvrtečního odpoledne, přidělal práci zejména hasičům. Ti vyjížděli především k popadaným větvím na silnicích a vyvráceným stromům. Kolem 17:30 bylo v Česku kvůli větru bez elektřiny zhruba 7600 odběratelů. Vítr si zřejmě vyžádal jeden lidský život na Havlíčkobrodsku. V Krkonoších horská služba ohlásila zvýšení lavinového nebezpečí ze druhého na třetí stupeň z pětibodové škály.
22. 12. 2023|

Bouřky v Evropě zabíjely. Dva lidé zahynuli pod padlými stromy v Polsku, v Rusku se utopila žena

Při silných bouřkách v sobotu umírali lidé. Dvě oběti má divoké počasí v Polsku, v obou případech byly příčinou padlé stromy. V ruském letovisku Soči se zřejmě utopila žena v ulici, které chybí dešťová kanalizace a zaplavila ji voda po přívalovém dešti.
24. 7. 2022|

KRNAP nechá v místě tragického pádu smrku na auto vykácet možné rizikové stromy

Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) nechá v místě tragického pádu smrku u silnice do Malé Úpy pokácet stromy, které by mohly být rizikové. V neděli odpoledne na silnici spadl smrk na auto, ve kterém zahynuli tři lidé. Jeden člověk skončil v nemocnici. Policie řeší případ jako usmrcení z nedbalosti s možným trestem až šest let vězení.
20. 6. 2022Aktualizováno20. 6. 2022, 11:54|