TÉMA

Pacientky

Ani sebelepší systém chybě úplně nezabrání, připouští přednosta gynekologie z Bulovky

Kořenová analýza bezpečnostních postupů na Bulovce ukázala, že systém je nastaven správně, uvedl v Událostech, komentářích přednosta gynekologicko-porodnické kliniky Fakultní nemocnice Bulovka Michal Zikán k případu, kdy kvůli záměně dvou pacientek přišla jedna z nich v 16. týdnu těhotenství o dítě. „Stala se chyba, která se stát může. Ale pak má nastoupit kontrola, která je nastavena tak, aby chybu odhalila,“ dodal Zikán s tím, že v tomto případě se to bohužel nestalo.
5. 4. 2024|

Procesy na Bulovce fungují, jak mají, míní Válek. Záměnu pacientek považuje za lidskou chybu

Procesy na klinice pražské Fakultní nemocnice Bulovka, kde minulý týden v pondělí došlo k záměně pacientek, v jejímž důsledku jedna z nich potratila, jsou podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) nastaveny správně. Pochybení považuje za lidskou chybu. O míře zavinění jednotlivců musí podle něj rozhodnout policie.
3. 4. 2024Aktualizováno3. 4. 2024, 15:59|

Policie navrhla obžalovat psychiatra Cimického z 28 znásilnění a vydírání

Kriminalisté podali návrh na obžalobu psychiatra a spisovatele Jana Cimického ze znásilnění a vydírání pacientek. Lékař se jich podle nich dopustil v 28 případech. Policie o tom informovala na Twitteru. Konkrétní jméno obviněného sice neuvedla, ale z kontextu vyplývá, že jde o Cimického. Podle dřívějších policejních informací je psychiatr podezřelý, že znásilňoval ženy od roku 1980 do roku 2016.
6. 10. 2022Aktualizováno6. 10. 2022, 11:17|