TÉMA

Osobnosti pro Třinec

Hladiny řek v Moravskoslezském kraji klesly, první stupeň platí jen na Morávce

Prudké deště a bouřky se v noci na úterý přesunuly do části Beskyd, hladiny řek vystoupaly ke třetímu stupni povodňové aktivity. Největší problémy byly v Třinci, kde voda strhla provizorní lávku a vytopila domov pro seniory v části Oldřichovice. Řeky na jihozápadě republiky a v části středních Čech, které se rozvodnily v předchozích dnech, během úterý postupně klesaly. V úterý vpodvečer se situace uklidnila i v Moravskoslezském kraji, kde hladiny většiny toků opadly na obvyklou úroveň.
4. 6. 2024Aktualizováno4. 6. 2024, 19:19|

Obchvat Třince je téměř hotový, částečné zprovoznění oddálila nepřízeň počasí

Dlouho očekávaný obchvat Třince je téměř kompletní. Silničáři zprovoznili poslední, pět a půl kilometru dlouhý úsek mezi Třanovicemi a Nebory. Odklonit má hustou tranzitní dopravu z přilehlých obcí. Otevřením trasy se dálnice D48 definitivně propojí se Slovenskem.
28. 3. 2023|

Primátorkou Třince je opět Věra Palkovská z Osobností pro Třinec

Primátorkou Třince na Frýdecko-Místecku se v pátek opět stala Věra Palkovská (Osobnosti pro Třinec). Na ustavujícím zasedání pro ni hlasovalo 18 z 33 přítomných zastupitelů. Město povede koalice uskupení Osobnosti pro Třinec, KDU-ČSL a Společně pro Třinec. V zastupitelstvu, které má 33 členů, bude mít koalice většinu 18 hlasů.
4. 11. 2022Aktualizováno4. 11. 2022, 13:03|