TÉMA

Osobní vůz

Na dálnici u Tuchlovic vjel vůz do vojenské kolony, při nehodě se čtyři vojáci lehce zranili

Na dálnici D6 u Tuchlovic na Kladensku se ve středu ráno ve směru na Prahu stala nehoda osobního auta a vojenských vozidel. Čtyři vojáci jsou lehce zranění. Dálnice nebyla uzavřená, avšak vzhledem k ranní špičce byl průjezd několik hodin komplikovaný. V koloně byly tři pandury, jedno doprovodné nákladní auto a dvě vojenská osobní vozidla. Mluvčí armády Magdalena Dvořáková dopoledne informovala, že všichni vojáci byli propuštěni z nemocnice. Kladenská policejní mluvčí Michaela Richterová doplnila, že škoda na havarovaných vozech byla předběžně vyčíslena na dva miliony korun.
15. 11. 2023Aktualizováno15. 11. 2023, 13:26|

Cestujících ve vlacích významně přibylo, chybějí však vagony. Lépe bude na podzim, doufají dopravci

Do vlaků se vrátili cestující, které z nich vyhnal covid. Dálkové vlaky jezdí letos v létě často přeplněné. Ty povinně místenkové se rychle vyprodají, v ostatních musejí cestující stát. Stále totiž vázne údržba, vozů je málo a dopravci hovoří o tom, že by se situace mohla zlepšit na podzim.
27. 7. 2023|

Jako by se neoteplovalo. Emise nových osobních aut v Česku loni stouply

V Česku se loni zvýšily průměrné emise oxidu uhličitého (CO2) u nových osobních vozů o 1,5 procenta na 138 gramů na kilometr. Za posledních deset let emise CO2 klesly jen o tři gramy na kilometr. Vyplývá to z údajů Centra dopravního výzkumu.
15. 1. 2023|