TÉMA

Ondřej Thor

Muži zadržení před Úřadem vlády podle policie spáchali přestupek, mezi nimi má být i Thor

Dva muži zadržení ve čtvrtek před Úřadem vlády na pražském Klárově spáchali podle policie přestupek. Policisté jejich případ předali k dořešení správnímu úřadu, řekl policejní mluvčí Richard Hrdina. Muži podle policistů přes opakované výzvy nechtěli opustit tábořiště na nábřeží Edvarda Beneše. Na místě měl více než rok petiční stánek aktivista Ondřej Thor, ve středu ohradila místo Technická správa komunikací (TSK) kvůli plánované opravě opěrných zdí nedaleké Kramářovy vily.
14. 6. 2024Aktualizováno14. 6. 2024, 19:31|

Z tábořiště před Úřadem vlády vyvedla policie dva muže

Policie ve čtvrtek dopoledne zajistila dva muže, kteří přes opakované výzvy nechtěli opustit tábořiště před Úřadem vlády na pražském Klárově. Místo, kde měl více než rok petiční stánek aktivista Ondřej Thor, ve středu ohradila Technická správa komunikací (TSK) kvůli plánované opravě opěrných zdí nedaleké Kramářovy vily. Thor by měl být jedním ze zadržených. Tábořiště se během dne vyklízelo.
13. 6. 2024Aktualizováno13. 6. 2024, 17:19|

TSK ohradila pozemky kolem tábořiště aktivistů u úřadu vlády, vyklizené zatím není

Pražská Technická správa komunikací (TSK) ohradila místo, kde táboří před Úřadem vlády ČR aktivisté kolem Ondřeje Thora. Starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská (TOP 09) věří, že se místo podaří vyklidit ještě ve středu. Aktivista před Úřadem vlády táboří více než rok a podle svých dřívějších vyjádření tam chce zůstat do demise kabinetu. Tábořiště označil za petiční stánek, jeho odstranění je podle něj protiústavní.
12. 6. 2024Aktualizováno12. 6. 2024, 20:16|

Praha 1 vyzvala aktivistu Thora k odstranění přístřešků před Úřadem vlády. Ten to odmítá

Praha 1 v pondělí vyzvala protivládního aktivistu Ondřeje Thora, který od loňského května táboří na prostranství před Úřadem vlády, aby z místa odstranil své přístřešky. Thor na to má pět dnů od převzetí výzvy, může se ještě odvolat k pražskému magistrátu. Pokud stánky neodstraní a neuspěje s odvoláním, hlavní město je připraveno tábořiště odstranit. Informovali o tom zástupci Prahy 1 a magistrátu. Tábořiště by podle starostky městské části Terezie Radoměřské (TOP 09) mohlo zmizet v polovině dubna. Thor reagoval, že město jedná protiprávně a že své stánky nezlikviduje. Pokud bude třeba, bude se bránit soudně a držet hladovku.
23. 2. 2024Aktualizováno23. 2. 2024, 14:28|