TÉMA

Ochrana osobnosti

Bývalý hejtman David Rath vysoudil omluvu od státu za mediální výroky státního zástupce

Soud přiznal bývalému středočeskému hejtmanovi Davidu Rathovi nárok na omluvu od státu za mediální výroky, které o něm pronesl někdejší státní zástupce Petr Jirát. Informovala o tom soudkyně Dagmar Stamidisová, která o Rathově žalobě na ochranu osobnosti rozhodovala. Páteční verdikt není pravomocný.
30. 1. 2024|

Zeman podal dovolání ve sporu se Šarapatkou, jde o omluvu za výrok o neschopnosti

Prezident Miloš Zeman podal dovolání ve sporu se svým bývalým poradcem Zdeňkem Šarapatkou o omluvu za výrok, že ho vyhodil pro neschopnost. Serveru Seznam Zprávy to řekl mluvčí Okresního soudu v Rakovníku Marcel Lehečka. Krajský soud v Praze loni v listopadu pravomocně rozhodl, že se Zeman omluvit musí. Zemanův právník Marek Nespala rozhodnutí převzal v pondělí, Zeman má sedm dnů od převzetí na to, aby omluvu Šarapatkovi zaslal.
11. 1. 2023Aktualizováno11. 1. 2023, 19:10|

Babiš se má za své výroky dle soudu omluvit senátorovi Wagenknechtovi

Premiér Andrej Babiš (ANO) se má omluvit senátorovi Lukáši Wagenknechtovi (za Piráty) za výroky, že je psychopat, udavač a připravil Česko o 800 milionů korun, rozhodl v pátek Okresní soud Praha-západ. Wagenknecht, který byl náměstkem, když Babiš vedl ministerstvo financí, to uvedl na Twitteru. Premiér si za svými výroky stojí a plánuje se odvolat, sdělil ČTK.
13. 6. 2021|

Omluvil se za formu, za informací si ale stojí. Soud řeší Bartíkův výrok o údajné Zemanově rakovině

Na neurčito odročil Městský soud v Brně ve středu jednání v žalobě prezidentské kanceláře na bývalého radního městské části Brno-střed Svatopluka Bartíka (za Žít Brno). Ten před dvěma lety před volbami na internet napsal, že má prezident Miloš Zeman rakovinu a zbývá mu pár měsíců života. Hrad tvrzení o Zemanově rakovině odmítl.
4. 9. 2019Aktualizováno4. 9. 2019, 15:04|